Vinere neagră de trei săptămâni, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Ieri ne-am apucat de răsfoit oferturile pentru vinerea neagră, că poate ne dotăm și noi la ieftineală, poate cu un televizor mai bimbaș, vreun laptop cu dinți de aur ori vreo tabletă ca să ne facem și frizura în ea. Cumătru` se gândea să-și ia și o perucă cu perciuni că s-o săturat de ai lui, că se împiedică când cresc și nu are timp să-i tundă la vreme. Drept să vă zicem am amețit de procente. Ba 20, ba 40, ba 70… că mai mai să facem bugetu praf dacă era să ne luăm după ele. Da` cumătru, chisat cum e el, ne-o atras de atenție că în urmă cu ceva zile o seamă de magazinuri o mărit prețurile cam cu același proțent cu care ne amețesc acuma. Altele în schimb, o scos de la naftalină toate hodrobeile care nu se vând cu anii și care acuma e loc mare de băgat pe gât, că deh, e cu proțenturi în minus. Ăsta den mijloc e supărat fleașcă, că la rachiuri nu s-o făcut vinerea neagră, ba e vorba să-l mai și scumpească. Așa că pentru liniștea lui am dosit la bancă un număr de peturi de dud cu licoare de-a noastră, ca nu cumva să pice în depresie că n-o să aibe cu ce să-și stimuleze muza.

Ne-am uitat la televizor să videm ce se petrece peste hotară, unde-i dus comandantul nostru să ne reprezinte. Și ne-am apucat de comentat, că vecinii de la nord o făcut pasul înapoi de la intrarea în UE pe motiv că e foame de bani. Am constatat, că toți europenii s-o supărat pă ei de treaba asta, ba chiar doamna Merkel l-o cam bruftuluit pe prezidentul ucrainean, la modul că se aștepta la mai multe de la dânsul. Acuma, cine o crezut că ucrainenii or să facă salt înainte spre UE, fără voia Moscovei, dovedește că n-o făcut armata. Dacă ne aducem aminte de criza gazelor, atunci s-o văzut clar că țara pomenită o fost la cheremul rușilor și folosită ca și pretext pentru șantajul economic dirijat de Moscova europenilor. Da` și mai frumoasă este dorința ucrainenilor de a primi bănetul de la vest, care o fost spusă la derută, că nici europenii nu-s chiar mediocri să deie bani la ruși pe degeaba și să rămână cu buza umflată și onoarea nereperată.

Recenta demisie care o scuturat municipiul și lumea medicală de la noi, a cam împărțit publicul în două. O parte regretă demisia doamnei doctor, că o făcut multe pentru unitate și o pus suflet în meserie. Cealantă parte face risipă de huiduieli și vorbe de scădere la adresa doamnei doftor, că știu ei de ce moșmande s-o făcut și cum o supt banu` public pentru interese oneroase. Acuma, noi nu ne-am împărțit, dar constatăm că lumea s-o apucat să vorbește fără să aibe habar, ba chiar se folosesc de astfel de evenimente, ca să se descarce de nevoile personale, înjurând necazurile altora. Mai mult decât atât am identificat chiar abonați la înjurături, la fiecare gâlceavă având grijă să înjure beligeranții, de obicei cam cu aceleași sintagme. Cumătru` zice că e nevroză, eu și cu ăsta den mijloc zicem că-i meteahnă. Na, că ne-am împărțit și noi. Al dracu` demisiile astea.

Articolul precedentNemțenii, datori vânduți la fisc
Articolul următor95 ani de la Marea Unire: Entuziasm pentru locuitorii Judeţului Neamţ