Prețurile la produsele de sezon în Piața Centrală Piatra Neamț au explodat. Cele tradiționale de Paște s-au scumpit cu cel puțin 20%, deși, având în vedere oferta și creșterea numărului de clienți, acestea ar fi trebuit să scadă.

Cu o săptămână înainte de Paște, carnea de miel se vinde cu 25 de lei kilogramul, iar brânzeturile s-au scumpit cu cel puțin 4 lei pe kilogram, cașul de exemplu ajungând la 20 de lei kilogramul. Ouăle, cele mai căutate în această perioadă, au ajuns din nou la 80 de bani pe bucată.

Chiar și în aceste condiții în piață este aglomerație încă de la primele ore ale dimineții.

„Sunt scumpe față de săptămâna trecută, toate s-au scumpit. Cumpărăm mai puțin, dar cumpărăm, la toată lumea vine Paștele. Pentru noi pensionarii e mai greu, dar nu ne va lipsi cozonacul de pe masă”, a declarat o clientă.

Și comercianții sunt mulțumiți. Au vânzare, indiferent de ce produse vând, iar unii dintre ei aduc brânza sau carnea de miel pe comandă, doar pentru a-și mulțumi clienții.

„Avem carne de miel, o vedeți aici. Nu e obligatoriu să vindem mielul întreg, fiecare cumpără cât îi trebuie sau cât își permite. La lapte și la brânză de vaci avem comenzi până sfârșitul săptămânii viitoare, mai ales că e și Paștele Catolic”, a declarat o vânzătoare. (E.C.)

Articolul precedentDănuţ Aconstantinesei, marele premiu la Concursul „Nicolae Milord”
Articolul următorComisarul Neculai Bucșă, favorit pentru șefia APM Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.