pietricica turism

În târgu cu cetate e vorba că s-o dat circuitului o nouă casă de cultură, eveniment care nu poate decât să ne bucure, pentru că pe lângă hipermarketuri și mall uri, se mai ivește câte o mică oază unde spiritul celor dornici se poate adăpa cu valori ce nu se găsesc pe toate drumurile și care au menirea de a-i face mai buni. Dacă la prima vedere, treaba asta este din sfera, hai să zicem mai specială, oamenii politici ai urbei condusă de dom Harpa vor să marcheze momentul cu tam-tam electoral, după obiceiul vremurilor apuse, în care se zicea sus și tare că partidu e în toate. Astăzi, se pare, că e și-n conserve.

 Peisajul județean al jocului cu balonul rotund, , adică fotbal, denumit astfel de un corifeu al gazetăriei românești de acu ceva vreme, e vorba, că o să fie mai sărac cu o echipă. Cum jocu ăsta, care mai nou se face pe bani grei, o devenit o afacere, ca orice afacere poate intra în faliment. Așa că, sunt semne tot mai vizibile, că nu e cu ce sub dealul cetății din târg. Sigur, se caută soluții, se sensibilizează sponsori, dar adevăru-i trist. Nu e putirință și nici semne de revigorare. Noi credem, că o să se revină la vechile formule cu echipe de amatori, când, de ce să n-o recunoaștem, se juca ceva fotbal. Așa că nu-i de disperat.

 Orice compunere, care se respectă la un școlar din clasele primare, ar începe acum cu …a venit iarna. Cam așa pare la prima vedere. Ploaia s-o făcut lapoviță, asta s-o făcut ninsoare și mai toată lumea se gândește la …Moș Crăciun. De fapt nu toată lumea, că cei de la trei litere se gândesc la alt Crăciun care-i în Suedia. Una peste alta o apărut și dumele sezonului, una din ele fiind un îndemn apolitic să ne sărbătorim mai repede Moș Crăciunu, că după alegeri revine în forță Moș Gerilă și nu se știe dacă o să fie cu ce. Ăsta den mijloc de la noi, o început de azi.