* orele pierdute de elevi luni, 27 ianuarie, vor fi recuperate în semestrul al II-lea de școală

Elevii intră, de mâine, 31 ianuarie, pentru o săptămână, în vacanța intersemestrială. În semestru al II-lea, în anul școlar 2013-2014, pentru prima dată, elevii de clasa XI-a vor susține simulări ale Bacalaureatului alături de cei din ultimul an de liceu. Tot pentru prima dată, în luna mai se vor desfășura la nivel național evaluările la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a.

Vacanța intersemestrială: sâmbătă, 1 februarie 2014 – duminică, 9 februarie 2014
Semestrul al II-lea
Cursuri: luni, 10 februarie 2014 – vineri, 11 aprilie 2014
– Săptămâna Școala Altfel: 7 – 11 aprilie 2014
Vacanța de primavară: sâmbătă, 12 aprilie 2014 – marți, 22 aprilie 2014
Cursuri: miercuri, 23 aprilie 2014 – vineri, 20 iunie 2014
Vacanța de vară: sâmbătă, 21 iunie 2014 – duminică, 14 septembrie 2014

Simularea Evaluării Naționale a elevilor de clasa a VIII-a va avea loc în perioada 18-20 februarie.Din luna mai, ca o noutate pentru acest an, evaluările la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a se vor face la nivel național, cu subiecte unice. Rezultatele obținute la aceste testări nu vor fi trecute în cataloage. Elevii de clasa a XI-a, care vor susține BAC-ul (n.r. în zilele de 3 și 7 martie), vor trece doar prin două probe: Română și Matematică sau Istorie.

Reprezentanții IȘJ Neamț au precizat că orele pierdute de elevi luni, 27 ianuarie, vor fi recuperate în semestrul al II-lea de școală. Elevii nemțeni au rămas o zi acasă, după ce, luni, prin ordin de ministru, accesul în școli a fost interzis pentru 27 de județe, printre care și Neamțul, din cauza vremii nefavorabile . Acum, directorii unităților de învățământ, din județ, au transmis modul prin care vor recupera orele pierdute.

„Unii au hotărât că vor aloca o sâmbătă pentru recuperarea tuturor orelor, iar alții au hotărât că vor face orele pe parcursul celui de-al doile semestru fără a umbla la zilele de weekend. Probleme mai mari erau dacă se lipsea mai mult de la școală. Oricum, până la această zi, aproape toate situațiile școlare au fost definitivate”, a declarat Gabriela Banu, inspector școlar general adjunct al IȘJ Neamț. (M. TEODOROF)

Articolul precedentVine gerul! Primăria asigură cazare!
Articolul următorEconomia judeţului în 2013