0:00

Ministrul Sănătății a anunțat în conferința de presă din această seară, 11 ianuarie, lista scurtă cu 27 de spitale sau secții noi ce vor fi construite din fonduri PNRR. Alexandru Rafila a mai precizat că lista cu aceste spitale va fi aprobată în ședința de guvern.

În lista scurtă figurează și noul spital județean de la Piatra-Neamț, la valoarea propusă de Consiliul Județean Neamț de aproape 199 milioane euro, fără TVA. Asta înseamnă 70% finanțare PNRR, maxim admis la finanțare, iar restul va proveni din alte surse. Ultimul proiect aprobat de Consiliul Județean Neamț prevede un spital cu 443 paturi la spitalizarea continua și 46 la spitalizare de zi.

Alte spitale noi aprobate sunt la Giurgiu (etapa I secțiile oncologie și neurologie), Lugoj, la Timișoara – Institutul Regional de oncologie, la București – Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”, la Buftea, al MAI Gerota.

Viitorul spital județean Neamț a intrat în lista scurtă de finanțare din PNRR, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Inițial, ministrul Sănătății anunțase că din cele 49 de proiecte depuse vor fi selectate 25. Obiectivele din lista prezentată astăzi însumează circa 10 miliarde lei, fără TVA.

C.I.

Articolul precedentBicaz: Finanţări de peste 75 milioane lei prin Programul „Anghel Saligny”
Articolul următorGeorge Lazăr, președinte PNL Neamț: ”Premierul liberal Nicolae Ciucă își respectă promisiunea: un nou spital va fi construit în județul Neamț, cu fonduri prin PNRR”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.