0:00

Din cauza scăderii populației școlare, începând din toamna acestui an vor dispărea 49 de clase din unitățile de învățământ din județul Neamț. Anunțul a fost făcut astăzi, 31 ianuarie, de Mihai Obreja, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Neamț. Nu sunt elevi pentru a asigura funcționarea în aceiași parametri ca în actualul an școlar pentru 3 grădinițe, 4 școli primare și 3 școli gimnaziale. Toate aceste unități, aflate în mediul rural cu o singură excepție, vor fi desființate, din toamnă. În anul școlar viitor vor fi cu 1172 de elevi mai puțini decât în anul curent. În afară de unele grupe de la cluburile sportive, se vor desființa 10 grupe de grădiniță, 17 clase de învățământ primar și 10 clase de gimnaziu.

C.I.

Articolul precedentPrimăria Piatra-Neamț-proiecte finanțate din fonduri europene și guvernamentale aprobate în 2019 și 2020
Articolul următorRaport de activitate parlamentară deputat PSD Ciprian Șerban: ”În timpul campaniei electorale, am fost întâmpinați cu speranță și încredere peste tot”

2 COMENTARII

  1. Ce sa faci dacă toată lumea da cu piciorul în mamele care fac mai mulți copii… De judecat, judeca toți, dar nu merge nimeni o săptămână să îi tina locul unei asemenea mame sa vadă cât e de ușor.

  2. Ore diminuate, școli mai putine…buna treaba!
    „Felicitari” celor care au muncit in facultate pentru un loc de munca pe care nu îl vor avea.

Comentariile sunt închise.