Zece elevi din cadrul Școlilor de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni și Drăgășani se află în stagiu de practică la Jandarmeria Neamț, în perioada 9 august-22 octombrie. Tinerii se pregătesc pentru a deveni subofițeri și, timp de 11 săptămâni,  vor participa la misiuni alături de jandarmii nemțeni.

Viitori jandarmi în practică la Jandarmeria Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Dacă informațiile teoretice au fost transmise prin grija instructorilor școlilor, punerea în practică și înțelegerea lor revin tutorilor legal atribuiți, făcând ca aceștia să devină pe rând mentor, instructor, profesor și de cele mai multe ori camarad. Astfel, timp de 55 de zile, în perioada 9 august-22 octombrie, elevii au posibilitatea să pună în practică noțiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs, pe întreaga perioadă fiind îndrumați de tutori jandarmi cu experiență în activitatea profesională”, precizează un comunicat al Inspectoratului Județean de Jandarmi „General de brigadă Constantin Stavăr” Neamț.

Stagiul are un caracter practic – aplicativ și este structurat în două etape. În perioada 9 august-1 octombrie, elevii, viitori subofițeri jandarmi, vor participa la misiuni de asigurare și menținere a ordinii publice, iar în perioada 4-22 octombrie vor desfășura misiuni de pază și protecție instituțională, cu scopul de a dobândi deprinderile practice specifice. (Angela CROITORU)

Articolul precedentPrefectul George Lazăr vorbește despre stadiul proiectului Autostrăzii Unirii
Articolul următorAccident la Horia
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.