De vreo două zile au apărut două „izvoare” pe strada V.A. Urechea, artera care pornește din sptele Muzeului Cucuteni și coboară pe lângă Prefectura Neamț spre Direcția Silvică. După cum se poate vedea în imagini, apa țâșnește abundent din trotuarul din dreapta, chiar în capătul străzii și coboară cu viteză până în fața sediului Direcției Silvice. Pe partea cealaltă, un alt izvor a apărut în asfalt și apa se scurge rapid în canalizarea apropiată.

Astăzi, doi ingineri de la Apa Serv au ajuns în zonă și așteptau Poliția Locală pentru a stabili închiderea bretelei în vederea începerii reparațiilor. Încă nu era clar, dar pe partea stângă ar putea fi avarie la un branșament fie al vilei, fie al Muzeului de Etnografie, iar cealaltă este clar la rețeaua de apă, traseul conductei fiind chiar pe sub trotuarul din fața primei case și în jos.

VIDEO. Trei noi „izvoare” în centrul municipiului Piatra-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Lângă Școala Gimnazială nr. 3, pe strada Paharnicului, țâșnește apă dintr-o canalizare. În zonă a lucrat vreo câteva luni Apa Serv, până de curând, când au reparat probabil rețeaua și au astupat la loc porțiunea de spațiu verde de vizavi. Ce s-a întâmplat, între timp, de refulează apa, poate și după atâtea ploi torențiale, rămâne de aflat după ce compania județeană va trimite echipă de intervenție la sesizarea făcută de câteva zile.

Rep. Cristina Iordache, imagini și montaj Bogdan Călian

Articolul precedentL2 Poli Iaşi pare pusă pe fapte mari: a câştigat deplasarea de la Dej
Articolul următorȘofer rănit după ce a intrat cu mașina într-un podeț