Actualizare 7 februarie: Cele trei persoane bănuite de comiterea infracțiunii de înșelăciune, au fost reținute pentru 24 de ore. O a patra, o femeie de etnie romă, nu a putut fi audiată și reținută deoarece este însărcinată și a fost internată în spital pentru a naște.

Ceilalți trei vor fi prezentați astăzi, 7 februarie, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Știre inițială: Desfășurare de forțe în această dimineață, 6 februarie, la Târgu Neamț, unde polițiștii de investigații criminale din localitate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamţ, au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară și 4 mandate de percheziție auto, într-un dosar penal de înșelăciune.

Descinderile au avut loc în cartierul Tăbăcari, din Humulești, 3 din cei 4 suspecți fiind duși la audieri. Oamenii legii au confiscat și 28.500 lei, alături de alte probe.

Din primele cercetări, „în perioada august-septembrie 2021, patru persoane cu vârste cuprinse între 40-50 de ani ar fi indus în eroare mai multe persoane, pe care le-au determinat să contracteze credite bancare în nume propriu, sumele de bani fiind însușite de către persoanele în cauză.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracțională a persoanelor vizate de anchetă, telefoane mobile și 28.500 de lei.

3 persoane au fost conduse la sediul Poliției orașului Târgu-Neamț, în vederea audierii”, precizează subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Metoda „creditul” a făcut victime în întreaga țară, bazându-se pe naivitatea oamenilor cărora li se promit câștiguri fabuloase în scurt timp. În ultimii 10 ani au fost instrumentate câteva zeci de dosare cu acest tip de înșelăciune.

În activitățile de astăzi, au fost angrenați luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și polițiști de ordine publică.

Angela Croitoru

Articolul precedentFoto. Cumplit. O femeie a murit în flăcările ce i-au mistuit casa
Articolul următorCrește indicele ROBOR, cresc dobânzile