0:00

Un bărbat a fost depistat, sâmbătă, 18 noiembrie, pe Aeroportul Iaşi, având asupra sa aparatură de păcălit bancomatele, precizează DIICOT, într-un comunicat de presă.

VIDEO Prins pe aeroport cu aparatură de păcălit bancomatele! Fugea tocmai în Peru!, ZCH NEWS - sursa ta de informații„(…) inculpatul Ciobîrcă Cătălin a fost depistat pe Aeroportul Internaţional Iaşi, în timp ce se îmbarca pe o cursă aeriană cu destinaţia intermediară Madrid-Spania acesta urmărind ca apoi să ajungă în Lima-Peru, ocazie cu care asupra acestuia, dar şi în bagajul de cală au fost identificate, disimulate, echipamente de skimming (tăbliţe destinate montării la fantele de introducere a cardurilor, camere video miniaturale destinate capturării codurilor PIN etc., precum şi alte ansambluri electronice destinate compromiterii ATM-urilor)”, potrivit sursei citate.

Tot sâmbătă, ancheta a fost extinsă, fiind efectuate 5 percheziţii (3 la Galaţi şi câte una la Iaşi şi Vaslui). „Au fost identificate alte echipamente destinate compromiterii ATM-urilor şi fraudării cărţilor de credit precum şi carduri bancare fraudate pe care erau înscrise datele unor instrumente de plată electronică (carduri bancare credit/debit) emise de instituţii bancare rezidente în Franţa, Statele Unite ale Americii, Irlanda, Japonia şi Israel. De asemenea au fost identificate şi ridicate mai multe sisteme informatice şi medii de stocare a datelor informatice”, mai afirmă DIICOT.

Cătălin Ciobîrcă (prins pe aeroport) şi Marian Iancu sunt acuzaţi că au acţionat în cadrul unei reţele de criminalitate organizată în perioada 25 septembrie-15 noiembrie 2017. Procurorii DIICOT afirmă că aceştia „au importat, deţinut şi utilizat dispozitive hardware concepute şi adaptate în scopul accesării ilegale a ATM-lor  cu scopul de a servi la falsificarea instrumentelor de plată electronică, prin înscrierea pe carduri blanc a datelor obţinute ilicit prin skimming”.

VIDEO Prins pe aeroport cu aparatură de păcălit bancomatele! Fugea tocmai în Peru!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPe 18 noiembrie, cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT Galaţi, iar pe 19 noiembrie Tribunalul Galaţi a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile. DIICOT relevă şi contribuţia Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, a lucrătorilor Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi – Punctul de Trecere al Frontierei Aeroport Iaşi şi a reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi. (ZCH NEWS)

Articolul precedentAccidentul de la Doina: Taximetristul – donator de organe
Articolul următorANM anunţă primele ninsori din sezonul 2017-2018
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.