0:00

Un incendiu izbucnit în această după amiază, 20 noiembrie a mistuit acoperișul din stuf al unei locuințe din Suhărău, județul Botoșani.

Familia, care are trei copii, nu a observat incendiul, iar alarma a fost dată de o vecină care a văzut acoperișul arzând.

„După ce a bătut la ușa proprietarilor să le spună de incendiu, a sunat la 112 după ajutor. La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, pompierii voluntari din comuna Suharău, dar și un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Darabani, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. La sosirea forțelor de intervenție, ardea acoperișului casei, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga locuință. Pompierii au intervenit rapid și au împiedicat extinderea flăcărilor„, a declarat locotenent Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani.

Cel mai probabil, incendiul a generat de un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din structura acoperișului, a fost concluzia pompierilor ce au intervenit.

Familia va trebui să-și refacă urgent acoperișul, mai ales că, în zona de munte, din județul Botoșani, iarna deja își face simțită prezența.

Angela Croitoru

Articolul precedentSituația pe județe a cazurilor de Covid 19
Articolul următorFOTO. Autoturism acroșat de tren, două femei grav accidentate
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.