Patru ore şi jumătate au luptat cu flăcările pompierii băcăuani la un incendiu izbucnit aseară, 9 decembrie, la casa praznicală a Bisericii Pogorârea Sfântului Duh din Asău, judeţul Bacău.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 20,00, iar la sosirea forţelor de intervenţie focul se manifesta la întregul acoperiş al casei pentru prăznuiri şi la o magazie de alături.

Pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, la faţa locului ajungând şi o ambulanţă SMURD, lor alăturându-li-se şi voluntarii SVSU din localitate. A fost anunţat Delgaz Grid pentru a opri alimentarea cu gaz a clădirii.

Flăcările au distrus 200 mp din acoperişul clădirii, magazia de lemne de aproximativ 50 mp şi 10 mc de lemn din inteiorul acesteia.

Pompierii urmează să stabilească care a fost cauza incendiului.

În cursul nopţii de 9 spre 10 decembrie, în jurul orei 2,25, pompierii băcăuani au intervenit şi pentru salvarea unei persoane căzută în fântână, în satul Bereşti Bistriţa, comuna cu acelaşi nume. Persoana a fost predată medicilor SAJ Bacău, conştientă, în hipotermie, fiind transportată de urgenţă la spital pentru evaluări medicale complete şi eventuale îngrijiri medicale.

Angela Croitoru

Articolul precedentFoto. Trei persoane au ajuns în spital după un accident grav pe centura municipiului Suceava
Articolul următorFOTO. Doi bărbaţi transportați la spital după o coliziune dintre o autoutilitară și un autoturism
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.