Bradu Borca a studiat filmarea partidei de sâmbătă, 17 martie, de la Bicaz, şi a descoperit o fază litigioasă, în minutul 38, la scorul de 0-0. Imaginile ridică unele probleme din punctul de vedere al clarităţii, condiţiile meteo de la ora meciului fiind neprielnice nu numai fotbalului, ci şi filmării. Filmul, aşa cum a fost postat luni, 19 martie, pe pagina oficială de Facebook a Bradu Borca:

Faza litigioasa Cimentul-Bradu, la 0-0

FAZA LITIGIOASA | In minutul 38 al intalnirii de la Bicaz, la scorul de 0-0, intr-un moment de intrerupere, capitanul gazdelor s-a dus sa ii ceara socoteala jucatorului Florin Lupu (Bradu Borca), scapandu-i si un cap in figura. Centralul nu a observat acest moment, indreptandu-se ulterior spre arbitrul asistent, care i-a povestit tot ce s-a intamplat. Jucatorul Cimentului s-a ales doar cu cartonas galben, dupa ce arbitrii au considerat ca lovitura nu a avut suficienta intensitate.INTREBARE: Se putea acorda direct cartonas rosu doar pentru GEST?

Publicată de C.S. BRADU BORCA pe Luni, 19 martie 2018

ZCH NEWS şi-a făcut o tradiţie din a nu comenta deciziile de arbitraj şi, pornind şi de la ideea că cititorii îşi pot forma şi singuri o părere, nu facem decât să cităm din Regulamentul Disciplinar, a cărui ultimă actualizare pe portalul FRF este din decembrie 2016. La articolul 63 se precizează că se sancţionează cu eliminare (cartonaş roşu) „comportamentul violent” (paragraf b).

Apoi se detaliază: „a) lovirea cu palma, cotul, braţul, pumnul, capul, piciorul ori călcarea adversarului: suspendare de la 2 la 6 jocuri dacă nu au produs vătămare fizică”. De asemenea: „La individualizarea sancţiunii se va ţine cont dacă abaterile prevăzute de art. 63.2.4 au fost săvârşite în disputa pentru minge sau în afara acesteia, în timpul desfășurării jocului sau când acesta era oprit”.

Reamintim că, în derby-ul etapei a X-a a Ligii a IV-a, Cimentul Bicaz a învins Bradu Borca, sâmbătă, 17 martie, cu scorul de 3-2 (1-0). (M. CONSTANTINESCU; FOTO: Bradu Borca Facebook)

Articolul precedentACTUALIZARE Alertă la Poiana Teiului! Gospodării inundate de râul Bistriţa!
Articolul următorIonel Arsene – judecat în ziua în care ar trebui să fie la Bruxelles
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.