Un incendiu de proporții a avut loc în această după-amiază în comuna Ilișești din județul Suceava. Anunțat în jurul orei 15,00, a fost stins după ora 20,00.

Potrivit ISU Suceava „Incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere, astfel încât, la sosirea pompierilor militari ardeau generalizat anexele gospodărești. De asemenea, vântul puternic a favorizat extinderea flăcărilor și la casa de locuit, existând pericolul de propagare la o locuință învecinată. Militarii Detașamentului de Pompieri Suceava și ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului, împreună cu lucrătorii SVSU Ilișești, Bălăceana, Ciprian Porumbescu și Cornu Luncii, au intervenit cu nouă autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Ilișești”.

Proprietara, în vârstă de 49 de ani, a suferit un atac de panică, primind ajutor calificat de la paramedicii SMURD, dar a refuzat transportul la spital.

Incendiul a fost localizat după cinci ore și jumătate.

Au ars garajul și magazia, construite din lemn și acoperite cu tablă, pe o suprafață de aproximativ 170 de metri pătrați, casa de locuit, construită din lemn și BCA, pe o suprafață de peste 100 de metri pătrați, bucătăria de vară, pe o suprafață de 60 de metri pătrați, și un autoturism. În incendiu au pierit și 300 de prepelițe.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un conductor electric defect.

Angela Croitoru

Articolul precedentFoto. Casă părăsită incendiată intenționat la Ruginoasa
Articolul următorDoi tineri și-au pierdut viața după ce mașina în care se aflau a intrat într-un cap de pod
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.