Actualizare, ora 23.10: Incendiul amenință suprafață tot mai mare și echipajele care intervin fac față dificil vântului, astfel că s-au cerut forțe în sprijin de la ISU Bacău și ISU Iași.

Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă pe strada Fermelor.

Pompierii încearcă să limiteze extinderea flăcărilor la case, la mănăstire și la pădure.

Oamenii care locuiesc în zonă s-au alăturat pompierilor și muncesc cu lopețile la stingerea flăcărilor.

Actualizare, ora 23.35: În acest moment, se intervine pentru localizarea incendiului. Pompierii și localnicii au reușit în mai puțin de o oră să stăpânească dezastrul.

Raed Arafat, șeful DSU, a luat legătura cu col. Mihai Ciprian Mitrea, șeful ISU Neamț, aflat la locul incendiului, pentru a trimite în sprijin forțe și logistică, dacă este nevoie.

Prefectul de Neamț, George Lazăr și primarul Andrei Carabelea au ajuns la fața locului.

Un echipaj de pompieri acționează în zona mănăstirii pentru a o proteja de foc.

Actualizare, ora 00.00: Col. Ciprian Mihai Mitrea, șeful ISU, a declarat: „Incendiul s-a propagat foarte rapid din cauza vântului. În maxim 30 de minute era cuprins aproape tot versantul. A ars vegetația uscată, de suprafață. Prioritatea nr. 1 a fost protejarea caselor de la baza versantului. Până acum nu sunt locuințe afectate. Exista posibilitatea ca incendiul să ajungă la mănăstirea Pietricica, dar pericolul a fost evitat. În acest moment, versantul nu mai este „luminos”. Există în continuare focare și riscul de a se propaga incendiul spre zona împădurită, unde se intervine mai greu cu utilajele”.

VIDEO-FOTO: Arde Pietricica, în zona releului și a mănăstirii!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Actualizare, ora 00.23: În acest moment, incendiul a fost localizat și se lucrează la stingere, alături de pompierii de la Roman și Târgu Neamț, potrivit lt. Irina Popa.

Va mai dura ceva timp până la stingerea tuturor focarelor, având în vedere suprafața mare și vântul care continuă să bată cu putere. De la Iași și Târgu Frumos au fost trimise spre Piatra-Neamț două autospeciale de mare capacitate și echipaje de pompieri.

Oamenii care locuiesc în casele de la poalele Pietricicăi au început să iasă din case, de teama focului, tot mai aproape. Se pare că incendiul ar fi izbucnit din zona de jos a dealului.

„Intervin echipaje de la detașamentul Piatra-neamț și au fost cerute în sprijin forțe și mijloace de la detașamentele de pompieri din Roman și Târgu Neamț”, potrivit lt. Irina Popa.

**** Știre inițială ****

Un incendiu puternic a izbucnit pe dealul Pietricica, în municipiul Piatra-Neamț, în această seară, 30 noiembrie.

Flăcările au fost întețite de vântul puternic, care propagă focul.

VIDEO-FOTO: Arde Pietricica, în zona releului și a mănăstirii!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Flăcările înalte de câțiva metri se văd din oraș și au cuprins o suprafață importantă.

VIDEO-FOTO: Arde Pietricica, în zona releului și a mănăstirii!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Alerta la 112 s-a dat pe la ora 22.30 și au fost trimise mai multe echipaje de pompieri. Arde vegetația uscată, potrivit lt. Irina Popa, ofițerul de presă al ISU Neamț.

Deocamdată nu se știe dacă focul s-a extins spre mănăstire.

Cristina IORDACHE

Articolul precedentȘeful ISU Neamț decorat cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de calaver, de Ziua Națională
Articolul următorMara Calista, deputat PNL: „La mulți ani, dragi români, oriunde vă aflați!”