În această dimineață, 21 octombrie, un incendiu violent a distrus două case și două anexe din două gospodării situate în Corni (Botoșani). Proprietarii s-au panicat și au primit îngrijiri de la paramedici.

Când au ajuns pompierii, focul ajunsese și la acoperișul celei de-a treia case.

„Alarma a fost dată de o femeie care a anunțat că incendiul a cuprins o casă nelocuită și s-a extins la locuința si anexele din gospodăria vecină. Primele echipaje de pompieri care au ajuns la fața locului au observat flăcările, care măsurau peste 6 metri, de la o distanță de aproximativ 5 kilometri.

Având în vedere suprafața mare incendiată și faptul că vântul bătea cu putere și întreținea arderea, forțele de intervenție au fost suplimentate, în total, în acest moment acționează la fața locului cinci echipaje din cadrul Detașamentelor de Pompieri Botoșani și Dorohoi, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD, dar și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Corni și Vorona, cu cate o autospecială cu apă și spumă” a precizat locotenent Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Bucovina Botoșani.

Proprietarii au refuzat transportul la spital. Pompierii au reușit să localizeze incendiul și au acționat pentru înlăturarea efectelor. Două butelii au fost scoase dintr-o casă, înainte de a exploda. Urmează să fie stabilită cauza acestui incendiu violent.

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric. Intervenția a durat aproape cinci ore. Au ars două case, două anexe, 20 tone de fân și o parte din acoperișul unei alte locuințe, potrivit ISU Botoșani.

Angela Croitoru

Articolul precedentJoaca copiilor a produs un incendiu la Răucești
Articolul următorOficial: Generalul Nicolae Ciucă desemnat pentru a ocupa funcția de premier