0:00

După discuții și ipoteze lansate în diferite spații publice privind fraudarea banilor acordați de statul român direct sau prin intermediul fondurilor de la Uniunea Europeană pentru refugiații ucraineni, autoritățile române fac un prim pas în acest sens pentru a demonstra adevărul. În dimineața de 31 martie au avut loc peste 200 de percheziții în majoritatea județelor de graniță cu Ucraina.

VIDEO Două milioane de euro, bani fraudați în numele refugiaților ucraineni, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPolițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, cu sprijinul polițiștilor inspectoratelor de poliție județene Suceava, Bistrița-Năsăud, Cluj, Satu Mare, Sălaj, Mureș, Bihor, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, Serviciului Județean Anticorupție Maramureș, Poliției de Frontieră și Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj, au efectuat 203 percheziții domiciliare și au pus în executare 6 mandate de aducere. Totul face parte dintr-un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de obținere ilegală de fonduri și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

“Vizați sunt funcționari din cadrul unei unități administrativ-teritoriale și 203 persoane, cu privire la care există bănuiala că ar fi obținut, pe nedrept, aproximativ 2.000.000 de euro, sumă care ar fi reprezentat contravaloarea cheltuielilor cu hrana și cazarea pentru cetățeni ucraineni, refugiați. Prejudiciul cauzat reprezintă sumele plătite din Fondul de Rezervă Bugetară prevăzut în cadrul programului 50/20“, anunță Poliția Română. (G.S.; FOTO: Poliția Română)

Articolul precedentPe 1 aprilie, se încălzeşte, dar vin şi ploile
Articolul următorReținut pentru pornografie infantilă și act sexual cu un minor
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. La siret cred ca sunt si acum corturile pt refugiati. S-au spalat bani grei acolo,MAI cumparau o patura la pret de 5 (stiu din surse sigure din interior). RUSINE!

Comentariile sunt închise.