Autoritatea sanitară a început, deja, controalele în mall-uri, supermarket-uri, unități de alimentație publică, pentru a verifica dacă și în ce mod se face dezinfecția pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Nu tocmai adecvat, conchide dr. Daniela Marcoci, din cadrul Direcției de Sănătate Publică Neamț. Până acum, se pare că entitățile private au înțeles diferit felul în care trebuie curățate clanțele, pardoselile, suprafețele comune, butoanele lifturilor și așa mai departe. Chiar și substanțele folosite nu sunt tocmai cele care trebuie aplicate, așa cum recomandă Ministerul Sănătății pentru situația epidemiologică actuală.

În conferința de presă de marți, 10 martie, care a urmat ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, medicul epidemiolog Daniela Marcoci a făcut un apel la responsabilitate din partea instituțiilor publice și private. Conform recomandărilor, trebuie utilizați dezinfectanții de nivel înalt, care se găsesc în comerț (C.I.)

Articolul precedentVIDEO: Coronavirus – Prefectul de Neamț vrea amenzi maxime pentru cei care nu stau izolați în case
Articolul următorPanică la Gârcina, femeie surprinsă în incendiu

1 COMENTARIU

  1. Serios??!! astăzi într-un din marketuri se vorbea la fiecare colțișor o româno-italiano specifică sezonului de vară din anii anteriori, așa că despre ce controale vorbim în Neamț?!

Comments are closed.