0:00

Patru conducători auto au fost depistați sub influența substanțelor psihoactive în urma unei acțiuni în trafic ce a avut loc pe 17 aprilie. Polițiștii de la rutier au fost în trafic în mai multe puncte din județ. Au fost trase pe dreapta zeci de vehicule, fiind efectuate 13 testări cu aparatul Drugtest.

”Deși constant prezentăm riscurile la care se expun conducătorii auto, care nu respectă legislația rutieră și care decid să conducă un autoturism sub influența substanțelor psihoactive, rezultatele acestei acțiuni au dus la depistarea în flagrant a 4 conducători auto aflați sub influența substanțelor interzise. Fie că vorbim despre Cannabis, Cocaină, Benzodiazepine sau Methamphetamine, detectate individual sau în combinație, în cazul celor 4 conducători auto, efectul consumului lor este același, crește riscul rutier și implicit reduce siguranța celorlalți participanți la trafic”, anunță IPJ Neamț.

Au fost constatate 116 abateri, dintre care 105 la regimul rutier, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totala 18.960 lei. Polițiștii au reținut 6 permise de conducere, fiind retrase și 4 certificate de înmatriculare.

Acțiunea Speed are loc în perioada 17-23 aprilie, la nivel național, iar polițiștii vor urmări respectarea regimului legl de viteză. Poliția Română anunță că pe 21 aprilie va avea loc operațiunea Speed Marathon, în cadrul căreia toți polițiștii rutieri vor acționa cu prioritate pentru depistarea celor care depășesc viteza legală, folosind toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier și măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor. (G.S., VIDEO: Poliția Neamț)

Articolul precedentAccident cu ambulanța soldat cu trei răniți
Articolul următorPeste 100 de persoane au avut nevoie de ajutor medical de Paște în Neamţ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.