pietricica turism

HCM Roman a învins duminică, în deplasare, SCM Craiova, scor: 22-17 (la pauză, 13-8, în favoarea romaşcancelor), într-o partidă contând pentru etapa a 18-a a Ligii Naţionale. Victoria romaşcancelor urcă echipa pe locul 4, cu 32 de puncte.

Florentin Pera da indicatiiJucătoarele antrenate de Florentin Pera şi Viorel Lazăr şi-au luat o binemeritată revanşă, după meciul mai puţin reuşit din tur, de pe teren propriu, împotriva craiovencelor, în faţa cărora au obţinut cu greu un rezultat de egalitate, 26-26. HCM Roman a dominat SCM Craiova la toate capitolele, conducând pe întreaga durată a partidei, graţie şi unei evoluţii excelente în poartă a Victoryiei Tymoshenkova, autoare a 18 parade reuşite, inclusiv o lovitură de la 7 metri apărată. De partea cealaltă, SCM Craiova nu a înscris decât patru goluri în primele 24 de minute, atunci când HCM Roman conducea deja cu 11-4. A fost 13-8, la pauză, pentru romaşcance, care au continuat să conducă şi pe parcursul celei de-a doua reprize: 16-8 min. 38, 18-12 min. 47, 21-14 min. 55, pentru 22-17 în favoarea HCM Roman la finalul meciului.

Au înscris pentru HCM Roman: Glibko – 7 (5 din lovituri de la 7 metri), Tošković – 7 (1 de la 7 metri), Iuganu – 3, Agrigoroaei – 2, Chitacu – 1, Druţu – 1, Stoleru – 1.

Au punctat pentru SCM Craiova: Živković – 9 (3 de la 7 metri), Iovănescu – 3, Băbeanu – 2, Șelaru-Ilie – 1, Andrei – 1, Florică – 1 (de la 7 metri).

Aruncări de la 7 metri: 6 pentru HCM Roman, toate transformate; 5 pentru SCM Craiova, 4 transformate.

Eliminări temporare de două minute: 3 pentru HCM Roman, 6 pentru SCM Craiova.

Punctul nostru forte în acest meci a fost faza de apărare, având în vedere că am început foarte bine jocul, luând doar patru goluri în primele 24 de minute. Am avut în joc o rigoare tactică și o disciplină ce au dat roade. Fetele au respectat ce am pregătit în această săptămână, au jucat cu atitudine, cu determinare, au muncit pentru fiecare minge, iar acest lucru nu poate decât să mă bucure, pentru că am confirmat evoluţia foarte bună din meciul cu Universitatea Cluj şi în meciul de azi de la Craiova, în condiţiile în care, la Craiova, nu au câştigat decât echipele de top din România. În rest, au fost echipe foarte valoroase ale campionatului, care nu au reuşit să ia puncte aici, ceea ce reprezintă pentru noi o mare realizare. Sper să menţinem aceeaşi consistenţă în joc, să abordăm şi următoarele jocuri cu acelaşi angajament şi să câştigăm cât mai multe puncte, în vederea îndeplinirii obiectivului propus. Dedic victoria tuturor celor care au avut încredere în mine şi în echipă”, a declarat antrenorul principal al HCM Roman, Florentin Pera.

Mihai STOIAN