0:00

Culiță Tărâță a îndrăznit un pronostic în privința candidatului cu care alianța PSD-UNPR-PC va porni în alegerile prezidențiale din noiembrie. El s-a declarat aproape sigur că Victor Ponta va fi candidatul USD pentru Președinția României. Nu 100%, dar un 99% acolo, tot va fi. Despre șansele de reușită ale actualului premier, Culiță Tărâță nu s-a pronunțat, dar e clar că întreg aparatul de partid(e) va trage pentru îndeplinirea acestui deziderat.

Un antrenament în acest sens va avea loc cu ocazia europarlamentarelor din 25 mai, când PSD-UNPR-PC au ocazia să-și testeze fiabilitatea în această formulă. Aparent, alianța funcționează, mai puțin la Neamț unde conflictele dintre Culiță Tărâță și Ionel Arsene, pe persoane fizice și pe președinți de filiale UNPR și respectiv PSD, sunt de notorietate și au depășit de mult și de multe ori hotarul bunelor maniere. Se pare că aceste lucruri sunt de domeniul trecutului, iar declarațiile cele mai recente ale celor doi, deși păstrează ușoare urme otrăvite, s-au mai domolit.

Scopul comun în acest moment este atingerea pragului impus de București la alegerile europarlamentare. S-a avansat un 35% scor, Ionel Arsene s-a angajat la un 50%+1, de care răspunde personal, iar Culiță Tărâță spune că această țintă e realizabilă.

”Este un scor posibil. Matematic vorbind, pe fiecare localitate dacă facem calculele, este un procent realist și cred că se poate și mai bine”.

Provocarea ce i-a fost aruncată, că Arsene ar fi declarat că Tărâță n-are valoare electorală, l-a lăsat pe șeful UNPR Neamț impasibil, ca să nu spunem rece: ”Nu știu dacă am valoare electorală. Eu știu că în campania electorală trecută a fost nevoie de ajutorul lui Culiță Tărâță, inclusiv la dl. Arsene în colegiu, că am mers de mânuță cu el. Important este rezultatul alegerilor. Ne vom împărți sarcinile și responsabilitățile. Sunt convins că vom găsi punți comune, că interesul este comun”, a declarat acesta. (D.O.)

Articolul precedentAlin Antochi, la al treilea loz norocos
Articolul următorTărâță îi recunoaște lui Ștefan meritele și priceperea