Vicleniile lui ScapinoTeatrul Tineretului joacă la Arad, până se redeschide sediul propriu, se precizează într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

„Teatrul Tineretului participă cu spectacolul «Vicleniile lui Scapino», joi, 19 noiembrie 2015, la cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Clasic, organizat de Teatrul Clasic «Ioan Slavici» Arad, în perioada 14-22 noiembrie 2015. Vor fi 9 zile de spectacole cu 12 reprezentații”, se precizează în comunicatul citat.

La festival participă şi teatre care pot juca în sediul propriu: Teatrul Național “I.L. Caragiale” București, Teatrul Odeon București, Teatrul Mic București, Teatrul Evreiesc de Stat București, Teatrul “Bulandra” București, Teatrul Maghiar de Stat Timișoara, Teatrul “Maria Filotti” Brăila, Teatrul Național Târgu-Mureș, Teatrul Clasic “Ioan Slavici” Arad, Teatrul Național Pecs (Ungaria).

“Este a treia participare a spectacolului «Vicleniile lui Scapino» la festivaluri naționale, de la premiera sa din 18 octombrie 2014”, se mai precizează în comunicatul TT-ului.

Şeful CJ se zbate să redeschidă TT-ul

tt cladireÎn tot acest timp, preşedintele CJ Neamţ, Constantin Iacoban anunţă, printr-un comunicat postat pe site-ul instituţiei, că a identificat soluţiile pentru redeschiderea Teatrului Tineretului.

„Am convocat o şedinţă la prima oră, în cadrul căreia am stabilit cum procedăm pentru ca lucrurile să revină la normal şi am găsit soluţiile cu care să se ajungă la obţinerea autorizaţiei de siguranţă la incendiu. Trebuie înlocuite trei uşi şi deja s-a dat comandă pentru cele noi, care sunt obligatorii, se lucrează la un mic proiect pe baza căruia să se facă un racord la reţeaua de apă, iar Compania Judeţeană Apa Serv ne va comunica printr-o adresă cum procedăm pentru a se asigura o presiune de două atmosfere în respective reţea interioară. Mai trebuie pus la punct un amănunt tehnic: pompele să pornească sincronizat în caz de necesitate. Acum pornesc manual, dar trebuie automatizată procedura. Este necesară o parolă pe care o cunosc cei care au montat pompele şi care va fi adusă şi la cunoştinţa persoanei de la TT responsabilă de funcţionarea acestora. Vreau să îi anunţ pe iubitorii de teatru că locul lor de suflet se va deschide în câteva zile şi că deficienţele nu sunt unele pentru care să nu poată fi găsite soluţii“, a declarat Constantin Iacoban, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentBate vântul prin Moldova! Neamţ, Suceava, Botoşani şi Iaşi – în prima linie!
Articolul următorRecompense pentru olimpicii din Bacău, Botoşani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.