“Viciile – tentații înșelătoare“ la Muzeul de Științe Naturale Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMuzeul de Științe Naturale Piatra Neamț găzduiește expoziția intitulată generic „Viciile – tentații înșelătoare”. Expoziția temporară atrage atenția asupra unor realități care fac foarte multe victime, fiind abordate problemele legate de fumat, consumul de alcool, consumul de droguri, etc.

Acest proiect vizează atingerea unor obiective cum ar fi conștientizarea publicului vizitator asupra consecințelor negative ale consumului de alcool, tutun, droguri asupra organismului;
exprimarea de opinii cu privire la impactul viciilor în viața cotidiană; responsabilitatea generațiilor de azi de „a trage un semnal de alarmă” cu privire la capcanele pe care le reprezintă viciile;
sensibilizarea publicului larg referitor la degradarea stării de sănătate, distugerea familiei, carierei, a celor atrași de aceste tentații; evidențierea unor idei care să determinte renunțarea la vicii prin voință, auto-disciplină, rațiune și oferirea unor modele pozitive de viață, prin accesul la diferite programe de ajutor pentru astfel de probleme.

„Expoziția prezintă câte un scurt istoric pentru tutun, alcool, dar și efectele pe care le au asupra organismului uman consumul de alcool, tutun și droguri, dezechilibrele și bolile pe care le generează. Suportul științific al expoziției prezintă informații cu privire la organele afectate de vicii și cu privire la efectele acestora asupra organismului uman în ansamblul său”, anunță Complexul Muzeal Naţional Neamț. Manifestarea este organizată cu sprijinul Complexului Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” Bacău și este deschisă pentru public până la sfârșitul lunii ianuarie 2023. (G.S.)

Articolul precedentFOTO. Activitate culturală în cinstea profesorilor pensionari de la Școala Bălțătești
Articolul următorParteneriat expozițional Fundația Ileana și Școala Populară de Artă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.