Viceprimarul Lucian Micu pleacă în Ucraina, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiViceprimarul Lucian Micu pleacă în Ucraina, la invitația autorităților din Kameneţ-Podilskyi – regiunea Hmelniţkyi. Deși situația din Ucraina este una delicată, viceprimarul Romanului spune că nu a dorit să refuze invitația făcută de conducerea comunității din Kameneţ-Podilskyi, mai ales că sunt printre primele orașe cu care municipiul s-a înfrățit în ultimii ani.

“Voi pleca vineri dimineață, împreună cu un consilier local și un translator. Vom merge cu mașina personală. Toate cheltuielile cu cazarea și masa sunt asigurate de autoritățile din Kameneţ-Podilskyi. Ne-am interesat la consulul Ucrainei din Suceava și ne-a fost confirmat faptul că în regiunea în care mergem nu sunt conflicte. Vom duce în Ucraina mai multe cadouri cu însemnele municipiului și îi vom invita să ne viziteze pe parcursul acestui an, în vederea stabilirii unor parteneriate”, a declarat Lucian Micu, viceprimarul municipiului.

Primăria Roman a pus bazele unei colaborări între comunitatea romaşcană şi cea din oraşul Kameneţ-Podilskyi din regiunea Hmelniţkyi din Ucraina pe 25 noiembrie 2011. Acordul de prietenie cuprinde şi promovarea relaţiilor economice în avantaj reciproc. La semnarea documentului, o delegație din Ucraina a fost prezentă la Roman, având loc și o întâlnire cu oamenii de afaceri din municipiu. (C. MATEI)

Articolul precedentVenus e prima în clasament
Articolul următorAsistenți medicali, până la 65 de ani