Viceprimarul Lucian Micu, aproape de şefia HCM Roman, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Lucian Micu, viceprimarul municipiului Roman, este principalul candidat pentru a prelua funcția de președinte al clubului HCM Roman, după ce, săptămâna trecută, Petrică Sandu, directorul LPS Roman, și-a dat demisia. Anunțul a fost făcut de primarul Laurențiu Leoreanu, președinte onorific al echipei, care a declarat că pentru funcția de președinte al clubului are trei nume, dar favorit este viceprimarul.

“Domnul Sandu avea calitățile necesare, numai că, fără lipsă de respect, dumnealui are o vârstă, și starea de sănătate este alta. În plus, este director al LPS, al Clubului Sportiv și președinte al HCM. Nu le poți acoperi pe toate. Eu consider că, fiind vorba de bani publici, să-i urmărească îndeaproape cineva din Primărie. Vreau ca președintele să meargă la meciuri, să vadă jucătoarele, să caute jucătoare bune cu salarii mici. Voi pune un președinte care să se consulte cu mine în problemele grele”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Edilul a recunoscut faptul că Romanul nu-și permite să țină o echipă de fotbal în Divizia A, dar a lăudat succesul HCM Roman la nivel național: Nu ne vom permite o echipă de fotbal în prima ligă, unde costurile sunt de 3,5 milioane de euro. Avem o echipă de diviza C care face performanță la nivelul ei de mediocritate, în sensul că se află pe locul 1-2, dar este în Liga a III-a. Dar, acolo joacă tineri de la școli din Roman. Dacă nu le oferi și activități artistice, culturale, sportive îi împingi în baruri, cafenele, săli de biliard? Romanul are singura echipă de handbal din Moldova. Noi am înfrânt echipe din Craiova sau București, cu un buget sub toate aceste echipe”.

Edilul a explicat și declarațiile date de Petrică Sandu conform cărora sport de performanță nu se poate face fără bani. Președintele onorific al HCM Roman spune că până la urmă, dacă nu se va mai dori să se finanțeze echipa, va renunța.

“Supărarea domnului director Sandu este una constructivă. Nu poți face performanță cu un buget la jumătate cât Brașovul, la o treime din Baia Mare și mai puțin de un sfert față de București. Noi am mers cu buget zgârcit. Eu am mai întrebat – vreți să închidem sportul? Să ia o hotărâre Consiliu Local. Eu vreau să ținem echipele pentru că orașul are nevoie și de mișcare sportivă. Dacă găsiți cheltuieli mai mici sau egale cu Romanul pe sport, atunci mă predau și spun că sunt vinovat”, a mai spus primarul Leoreanu.

În final, acesta a spus, mai în glumă, mai în serios, că cel care va aduce un acționar la una dintre echipele locale va fi făcut cetățean de onoare al municipiului.

Claudia MATEI

Articolul precedentPoliţiştii au confiscat mărfuri de 2.000.000 de lei
Articolul următorSecret cu primele de Paște la Primăria Roman