pietricica turism

emilia arcan

Din presa locală de ieri am aflat că alaltăieri Emilia Arcan (foto), vice algoritmic de județ din partea PSD, a vorbit pe larg despre situația de la Teatrul Tineretului, dovedind oarece lecturi din valurile de materiale publicate pe această temă în cotidianul „Ceahlăul” (marcă înregistrată) și săptămânalul „Mesagerul de Neamț”. Dramatic este că lectura nu garantează ținerea de minte și înțelegerea. Indignată foc că nu mai vin scaunele din China, a anunțat cum în ședința de azi a consiliului județean va cere „să se anuleze” contractul de furnizare încheiat de Primăria Piatra Neamț cu SC Eurodidactica SRL din București. Speră să și reușească pentru că noi suntem proprietarii Teatrului Tineretului și ne privește acest proiect”. În principiu, poate cere alegeri libere în Coreea de Nord, independența Tibetului sau construirea unui metrou la Piatra Neamț. Cam asta-i legătura ei cu scaunele și contractul în cauză. Categoric, dacă spunea că va discuta la partid cu vicele de Piatra Aurelia Simionică, s-o determine să facă presiuni pe Gheorghe Ștefan în sensul dorit, o mai credea cineva. Și-i stătea în putere.

Cât privește ședința de consiliu, pentru a nu mai spune prostii, este recomandabil s-o ajute cineva să înțeleagă, de la prima oră, cuprinsul celor două pagini despre TT din ediția de azi a „Mesagerului”. Scrie acolo inclusiv despre scaune și costuri. După care, dacă tot e însărcinată (oficial) cu problemele teatrului încă din toamna trecută, de când e vice, poate află de la șefa pesediștilor pietreni, nimeni alta decât colega Aurelia Simionică, de ce nici un consilier local de-al lor nu a îndrăznit să tulbure coabitarea politică pietreană măcar cu o întrebare legată de procedura de achiziție a mobilierului pentru întregul proiect cu obiectivele de la Curtea Domnească. (V. COSMA)

Emilia Arcan, interpretată greșit

Emilia Arcan spune că a fost înțeleasă greșit în ceea ce privește modul de abordare al subiectului ”scaunele de la Teatrul Tineretului” din Piatra Neamț. ”Nu, sub nicio formă nu am vorbit în numele Consiliului Județean. Eu spun doar că acesta este un subiect delicat de interes județean și reprezintă o problemă, iar în ședința de joi a Consiliului Județean, după ce se vor vota proiectele de hotărâre, voi aborda acest subiect împreună cu colegii din Consiliu, pentru că într-adevăr sunt o grămadă de probleme cu acel contract. Dar sub nicio formă nu este de competența mea și nici a CJ Neamț, să rezilieze contractul cu firma care a promis că aduce scaunele la TT și nu le-a mai trimis”, a spus Emilia Arcan. (I.C.)