reclama autocenter

papagalii fara bilet

Cumătru` ăsta al meu cu perciunii pân` la gumari o primit pă firu` lui scurt de la brăcinari o dumă dă la capitală, plină de indicății pentru șăfii de la useleu de la noi, cum ca să facă ce știu da` să se împace că râde lumea de ei și se și duce buha și-n alte părți ca egzemplu. După ce-o gătit de râs pă el, o dat o fugă cân` la unii cân` la alți să vază ce zic. Șăfii dă la partidu` cu săgeata care atârnă ca viitoru`, o zis că ei se împacă, da` numa dacă un vice de la cejeu să le fie dat lor, altfel ioc alianță. Acuma, ne gândim și la gingașa doamnă vice și la domnu` vice Dan, că mare lucru dacă nu o să dea cu banu` ori o să dea în bobi să vază cine se îmbolnăvește pă persoană fizică, ca postu` de vice la cejeu de la Neamț se pare că este cel mai expus la șuturi rusești dă alianță. Ei, și dacă fapta asta se petrece, să vedeți pupături pă gingii în văzu` lumii, între domnu` Dorinel și junele șăf de la pesedeu, ca între doi cumătri, care nu s-o văzut de la o clacă de dejghiocat păpușoi de anu` trecut. Așteptăm să videm cine face joc de gleznă pentru postu` dă vice și vorghim.

În municipiul lui conu` Leo, subsolul o luat-o razna, sătul să tot fie asfaltat și pavat după cum vrea unii sau alți din alianțele gheboase, bașca și de plimbat comisioane de două ori pă an unde trebe. Așa că s-o bășicat subsolu` ăsta și i-o făcut un găuroi în drum lui domnu` Leo de vreo doi metri fără TVA, că încape un cal cu tot cu șofer. Acuma noi îl compătimim pă conu` Leo, că iar trebe să scoată de unde are ori nu are, un purcoi de parale să astupe găuroiu`, bașca să mai rămâne ceva și de-o măslină coaptă ori o sprânceană de pește pentru ceru` gurii, că de udătură nu se pune problema. Ceva ne face să credem că pe hârtie găuroiu den asfalt o să fie cam cât o primăria pe care o păstorește, evident cu pricepere, sus pomenitul.

La instituția condusă dă junele prifect navetist zilnic de două ori pe săptămână, este o direcție bântuită de amintiri cu rulmenți și bănet cu scandal, da` care dă permisuri de șoferi fără șpăgi și pă egzamene pă computer la cine e fleașcă dă competență. Că cică ieste un control abraș pă motiv că vreo doi neici, unu cu trecutu` plin dă rulmenți în familia lui și de mașineturi fără drept de pupat asfalt de la noi. și altu` cu noroc dă nevastă avocat, care s-o scos pă el de la o șpagă pusă de-a curmezișu`. Acuma noi știm că miza controlului este, ca să se ajunge la botoane, cine trebe în locu` lui dom` Simionel, că să se mai ascunză ori să se bage supt preș o seamă de acareturi bărboase pline de chiuituri pentru procorori. Noroc că noi n-avem nevoie dă permise dă șofat, că în aer nu se dă prioritate de jos în sus ca pe asfalt. Noroc bun!

Articolul precedentŞCOLA DE VARĂ 2013, seria a II-a
Articolul următorTuning Fest Piatra Neamț 2013 – editia a II-a