0:00

Piețarii pietreni par condamnați la îngheț. Este a treia iarnă în care îndură temperaturi cu minus și grade la limita suportabilului, dacă nu sub ea.

Noua piață agroalimentară cu titlu de ”Piața Centrală” a Pietrei, ridicată pe locul celei arse, încă nu-i gata, deși constructorul a emis un termen optimist de finalizare: 15 ianuarie.

Un bărbat venit să cumpere pâine și ziare, foarte cătrănit, s-a lansat cu vervă în reproșuri aduse conducătorilor, ai țării în general și ai primăriei în special. O femeie, care vinde miere de albine, ne-a spus că s-a îmbolnăvit de plâmâni din cauza condițiilor inumane în care-și vinde marfa: ”De piață nu mai știm nimic. La primăvară, la vară, poate-i dau drumul… Este a treia iarnă pe care o facem afară și să știți că se cunoaște. Am probleme pulmonare”.

De când cu codul galben de ger și ninsori, clienții s-au împuținat, la fel și comercianții. O bătrânică, Viorica Cicea, în vârstă de 79 de ani, în ciuda vremii, a venit să-și cumpere o pâine din piață. Abia înainta prin zăpadă proaspăt viscolită: ”Locuiesc cu fata mea, care are cancer la gât, și am venit să cumpăr o pâine. Stau pe Aleea Tineretului, la Vila Lucreția. Nu am căldură, nu am pensie, mă mulțumesc cu ce îmi dau oamenii: câte un brățișor de lemne, câte ceva de mâncare… E greu, dar nu am ce face”.

Cele mai multe tarabe din piață sunt acoperite cu folii groase sau lăzi goale, semn clar că negustorii au preferat să nu vină astăzi în piață, în așteptarea, veșnic optimistă, că, poate, cândva, se va schimba ceva și în bine pentru ei. (Ana  Moise)

 

 

 

 

Articolul precedentAccident grav la Pipirig
Articolul următorIARNA LA NEAMŢ Pe unde v-aţi putea întâlni cu drumarii!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.