0:00

Salariile în construcții, agricultură și industria alimentară vor crește de la 1 noiembrie. Anunțul a fost făcut de premierul Marcel Ciolacu în această dimineață, 26 octombrie.

Vezi aici cât va fi valoarea salariului minim în construcții, sectorul agricol și industria alimentară, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAm convenit astăzi, împreună cu patronatele şi sindicatele, în Consiliul Naţional Tripartit, noile valori ale salariilor minime în construcţii, agricultură şi industria alimentară. Am făcut o promisiune angajaţilor, aceea ca în urma introducerii contribuţiei pentru sănătate, salariile din aceste două domenii nu vor scădea! Iar prin acordul de azi, atât noul salariu minim în construcţii, de 4.582 de lei, cât şi cel din agricultură şi industria alimentară, de 3.436 de lei, garantează că nu se pierde nici măcar un leu din salariile nete”, precizează pe pagina de Facebook primul ministru.

Reamintim că majorarea salarială ar fi trebuit să fie făcută la finalul lunii septembrie, dar o analiză de ultim moment a arătat că salariații ar fi ajuns să primească mai puțini bani după aplicare CASS.

Nota de fundamentare a proiectului de ordonanță de urgență pentru majorarea salariilor, făcută publică de reprezentanții sindicatelor menționează: „În România beneficiază în prezent de salariul minim brut garantat în plată pentru domeniul construcțiilor un număr de circa 349.732 de salariați. De majorarea salariului de bază minim pentru domeniul construcțiilor la nivelul de 4.582 de lei vor beneficia un număr de aproximativ 423.110 salariați. (…) În mod corespunzător, În România beneficiază în prezent de salariul minim brut garantat în plată pentru sectorul agricol și industrie alimentară un număr de circa 117.000 de salariați. De majorarea salariului de bază minim pentru sectorul agricol și industrie alimentară la nivelul de 3.436 vor beneficia un număr de aproximativ 168.000 de salariați”.

Proiectul de OUG îl puteți citi mai jos.

oug-guv

Z.C.

Articolul precedentȘtire actualizată. Trei arestați în cazul obținerii ilegale de fonduri din programul Start-Up Nation
Articolul următorÎncepe procesul în cazul scandalului de la Roman soldat cu un mort și un rănit grav
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.