pietricica turism

După scandalul cu arestarea preventivă a 4 medici acuzați de luare de mită, secția Ortopedie – Traumatologie a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț fucționează, deocamdată, în 3 medici și cu ajutor de la Chirurgie. Medicilor Caranfil și Gherghel li s-a alăturat Ghenadie Bucătaru, cu acordul procurorului de caz, care l-a asigurat pe managerul spitalului că se poate baza pe serviciile acestuia, chiar dacă este sub control judiciar.

În legătură cu cei doi rezidenți de la Iași, despre care s-a spus că vor fi aduși pentru a se depăși situația de criză, se caută chiar în acest moment soluții pentru salarizarea lor, într-un fel de comisie mixtă, cu speranța că  săptămâna viitoare, cel târziu marți, vor putea fi integrați în echipă. Mai există și speranța că decizia Curții de Apel Bacău ar putea să mai readucă în echipă pe vreunul dintre medicii reținuți în acest moment. Reamintim că în acest moment medicii Constantin Nanu, Grigore Berea, Gheorghe Borș și Florică Guțu se află în stare de arest preventiv pentru 30 de zile. Ultimul are foarte puține șanse să fie eliberat sau trecut sub control judiciar deoarece se află sub efectul unei condamnări anterioare.

Activitatea din policlinică este asigurată în acest moment de medici de la chirurgie, care, la nevoie, vor intra și la gărzi, pentru că în tratament în secție sunt în acest moment 23 de bolnavi. (V.B.)