Copiii din clasa la care a predat învățătoarea de la Școala Grințieș, diagnosticată cu tuberculoză, sunt sănătoși. Toți au fost supuși investigațiilor medicale de specialitate, inclusiv personalul didactic și nedidactic, iar rezultatele arată că nimeni nu a fost infectat.

”Testările de ordin radiologic și examenul bacteriologic al sputei, indică faptul că toată lumea este bine și ne bucurăm. Peste trei luni o să mai facem un set de analize dar în principiu toți suntem bine”, a declarat prof. Daniel Dieaconu, directorul Școlii Gimnaziale ”Constantin Panțiru” Grințieș.

Învățătoarea în cauză a fost diagnosticată cu TBC la începutul acestei luni ea fiind internată de urgență  la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani. A fost primul an școlar în care aceasta a predat la Școala ”Constantin Panțiru” din Grințieș, după ce a venit prin detașare de la Școala Valea Ursului. În luna ianuarie ea a devenit mămică, iar în luna aprilie s-a întors la școală. Conducerea școlii a primit vestea de la Direcția de Sănătate Publică Neamț care a demarat o anchetă epidemiologică. (Ana MOISE)