pietricica turism

Dr. Gheorghe Borș, singurul dintre medicii ortopezi din lotul celor anchetați pentru luare de mită care lucra în policlinică, nu a obținut dreptul de a merge la serviciu. El a făcut o plângere la Tribunalul Neamț împotriva măsurii controlului judiciar, una dintre obligații fiind aceea de a nu profesa în unitățile spitalicești din sistemul de stat. Judecătorii i-au respins, însă, solicitarea astăzi, 12 iulie, și prin urmare doctorul Borș rămâne sub control judiciar și cu interdicția de a profesa în policlinică.

La perchezițiile făcute în debutul anchetei, de la doctorul Borș a fost ridicată suma de peste 500.000 de lei, din care aproape 60.000 de lei se aflau în cabinetul lui. În ciuda faptului că avea faima că acorda concedii medicale contra cost, doctorul a susținut că banii nu proveneau de la pacienții, ci erau din economii personale. Greu de explicat de ce-și ținea  o parte din economii la serviciu.

Obligația de a nu profesa nu este, însă, bătută în cuie. Dr. Borș poate contesta decizia Tribunalului Neamț la Curtea de Apel Bacău, cu speranța că păoate magistrații din județul vecin vor fi mai sensibili la nevoile pacienților lui.

C.M.