0:00

Măsura compensării preţului carburanţilor cu 50 de bani pe litru rămâne în vigoare până la sfârşitul anului. Potrivit unor surse politice, decizia a fost luată de coaliţia de guvernare, în şedinţa care a avut loc luni seara. Măsura reducerii preţului carburanţilor la pompă urma să expire la finalul acestei luni, iar guvernanţii au decis prelungirea ei până în luna decembrie.

Impactul prelungirii acestei măsuri va costa, potrivit aceloraşi surse, 175 de milioane de lei pe lună.

Schema de reducere presupune ca o reducere de 25 de bani din prețul carburantului să fie susținută de stat, iar restul de 25 de bani să fie acoperiţi din bugetul propriu al companiilor petroliere.

Astăzi, preţul afişat pentru un litru de benzină standard la operatorul de pe strada Orhei este de 6,79 de lei, în timp ce motorina standard se vinde la acelaşi operator ceva mai scump, cu 8,12 lei pe litru. Bineînţeles, compensarea de 50 de bani se aplică odată ce se ajunge la casa de marcat, ceea ce înseamnă că şoferii plătesc la final 6,29 lei pentru litrul de benzină, respectiv 7,62 lei pentru litrul de motorină.

Preţurile la carburant percepute astăzi de alţi trei operatori din Piatra Neamţ pot fi vizualizate în fotografiile de mai jos.

Veste bună pentru români: Preţurile la carburanţi, compensate cu 50 de bani până la finele anului, ZCH NEWS - sursa ta de informații Veste bună pentru români: Preţurile la carburanţi, compensate cu 50 de bani până la finele anului, ZCH NEWS - sursa ta de informații Veste bună pentru români: Preţurile la carburanţi, compensate cu 50 de bani până la finele anului, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Alex SÎRBU

Articolul precedentPNL Neamț: „Mai bine pod la Luțca decât birou pentru baronul PSD sau porți de intrare în județ faraonice”
Articolul următorLiberalii vor mai multă putere pentru poliţiştii locali
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.