papagalii fara bilet

Să știți că discuțiile cu cumătru` den dreapta pă teme dă partide nu să încheie cu una cu două, mai cu seamă când e vorba dă pesedeu. Și-mi zice el despre schimbarea vicelor de la cejeu că el nu crede că o să se face așa de simplu, că domnu` vice Dan nu înghite la pipotă alegații bărboase și că obisnuiește să se bășice dacă careva îî poartă week-end-urile (care include și sâmbetele). Acuma, din ce știm noi, mare lucru de n-o să fie o discuție în afara partidului, între patru cearcăne între actualul și potențialul vice, pe o temă destul de generoasă : Ce te bagi, mă, în borșul meu ! Că după concluzii or să fie două cearcăne de culoare normală și cel puțin unu mai vânăt la pigment e altă poveste și credem că se rezolvă cu comprese și promisiuni de revanșă. Dar dacăă partidu` zice … să fie și vânăt.

O cotobatură cu dinți de aur de pe la târgu` lui dom` Harpa, ne povestește într-o zi cum că după controalele Ogrăzii de Conturi și Belele, o seamă de slujbașe în număr de două, recte o secretară și o contabelă e vorba să părăsească instituția și să se apuce de zacuști pen`că nu au fost pavăză pentru șăfi, ca să nu calce în străchini finanțiare. Acuma pe de altă parte, niște neici den primărie, care o făcut zaiafetu` de ziua premarelui cu chiote, zurgălai, flori de tei și restu` luceferi, e vorba să plece la reciclat pă plajele litoralului lui Mazăre. Să vedeți `mneavoastră dacă la anu`, de ziua lui dom` premare n-o să vedeți care alergologice, sămbi de toate felurile, brazilience den Podu Iloaiei cu buricele desfrunzite, bașca un buluc dă palmieri mioritici pe străzi și ulițe. Că despre buna practică în administrație, pentru care chipurile merg acolo să o deprindă mai intens, e mai bines să nu amintim. Nu are sens.

Zice o vorbă că dacă pisica nu-i acasă, soarecii … face lucruri trăsnite. Nu mai departe la soțietatea asta care scumpește apa la preț de apă minerală, să duc doi derectori în conced prin locuri unde apa e mai ieftină și îmbuteliată, lasând bunătate de soțietate în apă pe mâna lui Păcală. Și nu se apucă insetele să se dea manager și s-apucă să taie apa și la cine trebe și la cine nu, de s-or încurcat fel de fel de ițe de peste tot. Acuma, să vedeți `mneavoatră dacă n-o să steie dom` Dughir ghiocel pe la partidoi și o să-i iasă concedu` pe unde o intrat, bașca și Păcală o să-și roadă genunchi pă grăunțe la dat subsemnatu` pe motive de deranj la acționari. Numa` să nu le scază nota la purtare că nu mai primesc premiu`. Asta e !

Articolul precedentBăuţi la volan
Articolul următorUn scriitor uitat: Har Mihăilescu