0:00

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamț a efectuat o acțiune de control ce a vizat angajatori din domeniile învățământ preșcolar și cele care prestează activități de îngrijire zilnică pentru copii. Acțiunea a avut loc în perioada 25-29 martie și a făcut parte dintr-o campanie națională în care s-a urmărit verificarea modului în care sunt respectate prevederile legate privind încheierea si executarea contractelor individuale de muncă.

„În cadrul acestei acțiuni inspectorii de muncă au verificat un număr de 13 angajatori. Pentru încălcarea legislației în domeniul relațiilor de muncă, inspectorii au aplicat angajatorilor 3 amenzi în cuantum de 900 lei și au dispus 15 măsuri de remediere a neconformităților constatate”, conform ITM Neamț.

Verificări în instituțiile pentru preșcolari, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDeficiențele constatate în teren se refereau la nerespectarea dispozițiilor legale referitoare la eliberarea adeverinței de vechime și a extrasului REVISAL salariatului care a încetat activitatea, precum și faptul că în contractele individuale de muncă cu timp parțial nu erau cuprinse mențiunile privind repartizarea timpului de muncă.

S-a urmărit identificarea și verificarea agenților economici care activează în domeniile menționate, eliminarea neconformităților  constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii, precum și creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă. (G.S.)

Articolul precedentSfaturi utile pentru achiziționarea unor ochelari de soare de calitate
Articolul următorACTUALIZARE Accidentul a fost anunțat prin sistemul e-call; un copil de un an a ajuns la spital
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.