0:00

Verde-n trafic: trotinete electrice de la Bolt pe șoselele din oraș!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn comunicat a penetrat astăzi mail-ul redacției, sub titlul ”Bolt lansează serviciile de micromobilitate în Piatra Neamţ”. După ce primăria a lansat coridoarele de mobilitate, a venit rândul , micromobilității, sub acest cuvânt ascunzându-se un serviciu banal de închiriere a și mai banalelor trotinete electrice, mult așteptate în traficul lejer din oraș e, mai ales acum, în plin sezon de săpături cam prin tot târgul.

O precizare suplimentară, apropo de trafic, trotinetele nu au voie să circule pe trotuare, ”cu excepția cazului când pe acestea sunt amenajate piste pentru biciclete”. Cum la noi pistele cam lipsesc, întâlnirea cu trotinele va fi, pe lângă parcuri și alei, pe șosea.

”Piatra Neamţ, 8 septembrie 2022Bolt, cel mai mare operator de trotinete electrice din Europa, cu susţinerea Primăriei Municipiului Piatra Neamţ, lansează serviciile de închiriere a trotinetelor electrice în oraş, după ce la începutul acestui an a introdus în judeţ serviciile de transport la cerere.

Călin Leuștean, Micromobility Manager Bolt Romania, a declarat: „Începând de astăzi, trotinetele electrice Bolt sunt disponibile în Piatra Neamţ şi promovează transportul alternativ, verde şi sustenabil. Ne bucură sprijinul şi încrederea autorităţilor locale în efortul nostru de a îmbunătăţi viaţa cetăţenilor, prin transformarea zonelor urbane în spaţii durabile şi prietenoase cu mediul înconjurător. Recomandăm tuturor să utilizeze acest serviciu în mod responsabil şi să consulte ghidul de siguranţă înainte de a folosi o trotinetă electrică pentru prima dată.”

Bolt colaborează cu autoritățile locale și naționale pentru a stabili reguli de bună utilizare a trotinetelor electrice. La prima utilizare, aplicația Bolt afișează instrucțiunile de folosire a acestor mijloace de transport și modul în care ele trebuie parcate la finalul curselor. Vârsta minimă necesară pentru închirierea unei trotinete electrice este de 16 ani, iar utilizarea ei – din motive de siguranță – este permisă unui singur pasager per cursă.

Bolt recomandă utilizatorilor să acceseze „Modul începător” atunci când folosesc o trotinetă electrică pentru prima dată și să parcurgă cu atenție setul de recomandări și măsuri de siguranță afișat în aplicație. Acestea sunt extrem de simple și utile, printre altele, utilizatorii fiind rugați:

  • să conducă și să parcheze trotinetele numai în locurile permise;
  • să conducă în linie dreaptă, evitând virajele strânse, pe drumurile publice și pe pistele de biciclete (în lipsa pistelor de biciclete, circulația este permisă numai pe sectoarele de drum cu viteză maximă de 50 km/h);
  • să aibă asupra lor un act de identitate atunci când folosesc trotinetele.

De asemenea, aplicația le indică să NU folosească trotinetele:

  • pe ploaie sau vânt puternic, în condiții de polei sau ceață;
  • dacă se află sub influența oricăror substanțe alcoolice sau toxice;
  • pe trotuare, cu excepția cazului când pe acestea sunt amenajate piste pentru biciclete.

Trotinetele reprezintă un mijloc de transport rapid și accesibil, care ajută la decongestionarea traficului din oraș. De aceea, și parcarea acestora este foarte importantă pentru menținerea străzilor și spațiilor pietonale accesibile. Regulile de parcare corectă a trotinetelor în Piatra Neamţ le găsiți aici. Parcarea trotinetelor în afara zonelor desemnate este penalizată cu suma de 150 de lei. Printre altele, utilizatorilor li se recomandă să nu parcheze trotinetele:

  • pe carosabil

Bolt depune eforturi constante de a spori siguranța utilizatorilor, atât prin campanii de educare, cât şi printr-o serie de tehnologii, precum limitarea vitezei de deplasare a unei trotinete electrice până la 25 Km/h. În plus, pentru a păstra siguranța în trafic, compania poate limita viteza şi mai mult în anumite zone, iar trotinetele sunt monitorizare constat prin GPS.

Deblocarea trotinetelor Bolt este gratuită, iar prețul curselor este de 0,70 lei pe minut. Cei care nu au deja instalată aplicația Bolt pentru serviciile de transport la cerere, o pot descărca de pe Google Play, Apple Store sau HUAWEI AppGallery. După configurarea contului, vor vedea o pictogramă – trotinetă – în aplicație (stânga jos), iar atingerea acesteia îi va duce în interfața de închiriere. Trotinetele pot fi deblocate prin scanarea codului QR.”

V.B.

 

Articolul precedentTârgu-Neamţ: Hoţ de buzunare reţinut de poliţişti
Articolul următorLista școlilor din Neamț fără directori. Astăzi, primul pas spre ocuparea funcțiilor
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.