Vedeta Parcului Zoo, ursoaica Anca, subiect de petiţie online!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiRecent, a fost lansată pe internet o campanie de ajutorare a… ursoaicei Anca, de la Parcul Zoologic din Piatra Neamţ.

În numai câteva zile, beneficiind şi de promovare (totuşi discretă!) pe Facebook, petiţia a adunat 6.670 de semnături.

Ce doresc iniţiatorii?

“Locul animalelor sălbatice nu e la zoo. Oamenii, dar mai ales copiii, trebuie să învețe valoarea fiecărei vieți, să fie blânzi și protectori cu animalele din jurul lor. Menținerea ursoaicei Anca la Zoo Cozla le arată celor mici ce e cruzimea și cât de neînțelepți și nedrepți pot fi cei mari. În imposibilitatea de a îi oferi o viață lipsită de stres și condiții optime, vă cerem să o eliberați pe Anca și să fie mutată într-un sanctuar care respectă cerințele pentru o viață fericită de urs!”, se precizează pe portalul care găzduieşte petiţia.

“Ursoaica Anca are peste 20 de ani. Toată viața și-a trăit-o în captivitate fiind mai puțin norocoasă ca sora ei, Irina, care a fost mutată din grădina zoologică din Piatra Neamț într-un sanctuar. În schimb, Anca în fiecare zi a vieții ei stă închisă la Zoo Cozla. (…) Spațiul în care stă e din gratii ruginite și ciment măcinat, iar apa ei este extrem de murdară. Arareori are acces la dealul înverzit de lângă cușcă, mai ales că, fiind atracția principală a grădinii zoologice, administratorii vor să fie foarte vizibilă vizitatorilor. Turiștii îi aruncă dulciuri și alte alimente care în mod natural nu au ce căuta în dieta sa. (…) Este injust ca un animal să-și trăiască viața în cușcă, privat de libertate în numele distracției și să fie transfomat în obiectul curiozității noastre”, se menţionează în pledoaria pentru mutarea ursoaicei de la Parcul Zoo Piatra Neamţ. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentNEAMŢ: Spitalul Judeţean angajează… 4 asistente medicale!
Articolul următorComunicat important pentru Teatrul din Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.