pietricica turism

vcm 15Volei Club Municipal Piatra Neamţ a obţinut prima victorie din campionatul Diviziei A1 la volei masculin, abia în etapa a XII-a, în faţa echipei Tricolorul Ploieşti, cu scorul de 3-1 (16, -23, 18, 22). Bulgarul Yordan Zheliazkov s-a dovedit a fi MVP-ul meciului, fiind cel mai bun transfer din pauza de iarnă pentru municipalul pietrean. Antrenorul Nicu Buruş se află şi el la prima victorie din cariera de antrenor principal, una obţinută cu destule emoţii, în faţa unui public numeros, care a aşteptat de la pietreni o schimbare de atitudine faţă de evoluţiile catastrofale de anul trecut. Seturile câştigate au fost echilibrate, dar controlate de gazde. VCM-LPS a servit aproape perfect şi a reuşit să aducă în dese rânduri preluarea pe ridicător. Dragoş Răileanu a avut în permanenţă soluţii pentru atac. La preluare n-au fost gafe, iar când construcţia a aparţinut prahovenilor, VCM- LPS a avut răspuns la fileu cu blocaj şi din linia a doua. Una peste alta, liberoul Aleksandar Vidakov a fost reprimit în lot, după ce fusese dat afară pentru motive disciplinare. Pietrenii acumulează 4 puncte în clasament, rămân pe ultimul loc, dar s-au apropiat la 3 puncte de Dinamo Bucureşti.

unic 20La feminin, Unic Piatra Neamţ a pierdut cu 0-3 (-16, -18, -22) în deplasarea de la CSM Bucureşti, ce a contat pentru prima etapă din retur şi se pregăteşte pentru eternul derby cu Ştiinţa Bacău.

Jocul se va disputa, duminică, 31 ianuarie, în Sala Polivalentă, având în vedere faptul că echipa lui Florin Grapă joacă returul sferturilor de finală ale Cupei CEV în ziua de joi, 28 ianuarie, la Dinamo Krasnodar. (Mihai STOIAN)