accident indicatorDouă persoane, soţ şi soţie, au fost rănite grav, luni, 18 mai, la intrarea în municipiul Vaslui, în urma unui accident în lanţ provocat de un TIR şi în care au fost implicate patru maşini, după ce şoferul autotrenului nu a respectat distanţa regulamentară faţă de autoturismul din faţa sa, relatează gandul.info.

Potrivit cercetărilor desfăşurate de către poliţiştii vasluieni, accidentul a avut loc la intrarea în municipiul Vaslui, dinspre localitatea Muntenii de Jos, pe drumul naţional DN 24, după ce şoferul unui TIR, un bărbat de 47 de ani, din judeţul Prahova, nu a respectat distanţa regulamentară faţă de maşina din faţa sa, în care a intrat în plin.

În urma impactului, autoturismul a fost proiectat în alte două maşini care circulau în aceeaşi direcţie de mers, provocând astfel un carambol, care a condus la blocarea circulaţiei pe ambele sensuri de mers pentru o perioadă de timp.

“Accidentul s-a soldat cu rănirea a două persoane, o femeie de 60 de ani şi soţul acesteia, în vârstă de 64 de ani, ambele victime aflându-se în autoturismul lovit de autotren. Cele două persoane au fost transportate cu ambulanţele la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde medicii le-au diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral cu pierderea cunoştinţei şi comoţie, în cazul bărbatului, şi policontuzii prin accident rutier, în cazul soţiei acestuia”, a declarat responsabilul mass-media din cadrul Poliţiei Judeţene Vaslui, Alina Tonică.

Poliţiştii vasluieni au întocmit dosar penal pe numele şoferului de TIR pentru vătămare corporală din culpă. (ZCH NEWS)