0:00

VASLUI: Păcăleli electorale de la moldovenii cu mutaţie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiŞase secţii de votare din municipiul Vaslui au înregistrat prezenţe foarte scăzute la vot, din cauza faptului că au pe listele electorale cetăţeni din Republica Moldova, care au cărţi de identitate de Vaslui, dar nu locuiesc, de fapt, în apartamentele în care au mutaţie.

Primarul Vasile Pavăl cunoaşte situaţia cetăţenilor moldoveni cu buletine de Vaslui şi s-a arătat amuzat, miercuri, 8 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă, de situaţia înregistrată la aceste secţii de votare.

„Am avut nişte secţii de votare cu 1.900 – 2.000 de votanţi şi a venit reprezentantul nostru şi mi-a spus: «Domnule primar, avem nişte rezultate excepţionale, au fost 16 la vot, dintre care 7 v-au votat!». Acolo am pierdut alegerile”, a declarat primarul Vasile Pavăl.

Edilul a mai precizat că această situaţie creează un dezavantaj cu ocazia alegerilor, deoarece se înregistrează permanent prezenţe scăzute la vot. „Din păcate, iau buletinul şi pleacă. Am văzut un cetăţean moldovean cum a pupat buletinul, a spus: «De când te aştept eu pe tine!», a urcat în maşină şi a tăiat-o. Altuia, i-a spus un coleg să meargă să se odihnească acasă, iar el nici nu ştia unde are mutaţie”, a mai spus primarul.

O situaţie specială de înregistrează la blocul 32, aferent secţiilor de votare numerele 10, 57, 58 şi 60, unde sunt înregistraţi peste 3.500 de cetăţeni din Republica Moldova, luaţi în spaţiu de locatari. Potrivit datelor Biroului Electoral Central, la Secţia nr. 10 s-au prezentat la vot 6,1% dintre cei 1.806 cetăţeni înscrişi pe listă, la Secţia nr. 57, dintre cei 2.103 cetăţeni aşteptaţi la vot, au fost prezenţi doar 1,6%, la Secţia nr. 58 au votat 11,9% dintre cei 1.746 vasluieni de le listele electorale, iar la Secţia nr. 60, unde figurează pe liste 1.617 cetăţeni, au venit să voteze doar 1,7%.

Prezenţe scăzute s-au înregistrat şi la Secţia nr. 39 din Vaslui, unde au votat 7,6% din cei 1.741 dintre cetăţenii de pe listele electorale permanente şi la Secţia nr. 54, unde au mers la urne 8.2% dintre cei 1.579 de cetăţeni cu drept de vot. (AGERPRES)

Articolul precedentPIATRA-NEAMŢ: Dezbatere despre sistemul dual-profesional
Articolul următorBOTOŞANI: Primar cu… 200 de voturi!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.