violatori_vasluiConducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui a decis suplimentarea dispozitivelor în comuna Văleni unde, în ultimele zile, s-au înregistrat o serie de incidente, legate de cazul celor şapte tineri care au violat o elevă.

Măsurile au fost luate imediat după ce localnicii care sunt susţinători ai celor şapte tineri acuzaţi de viol le-au adresat injurii ziariştilor prezenţi în Văleni, pe care îi acuză că pun prea multă presiune pe caz şi că “le fac comuna de râs”, le-au arătat semne obscene şi chiar i-au ameninţat.

“Conducerea IPJ Vaslui a dispus suplimentarea dispozitivelor curente care acţionează pe raza comunei Văleni, pentru prevenirea faptelor antisociale. Măsurile de ordine sunt asigurate în prezent de poliţişti din cadul Secţiei de Poliţie Rurală 2 Vaslui şi de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui”, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

CSM a demarat cercetare disciplinară

“Urmare a verificărilor prealabile efectuate de Inspecția Judiciară începând cu data de 23 iunie 2015, la data de 24 iulie 2015, inspectorii din cadrul Direcție de inspecție pentru judecători și a Direcției de inspecție pentru procurori, în temeiul art. 45 alin. 6 lit. b din Legea nr. 317/ 2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, au început cercetarea disciplinară față de unii dintre magistrații implicați în dispunerea măsurilor preventive în cauza aflată pe rolul Judecătoriei Vaslui ce are ca obiect săvârșirea infracțiunilor de viol și lipsire de libertate în mod ilegal.

Cercetarea disciplinară a fost începută pentru abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t ‘exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență’ și art. 99 lit. m. ‘nerespectarea în mod nejustificat a dispozițiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanței sau al parchetului ori a altor obligații cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente’ din Legea 303/ 2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată.

Cercetarea disciplinară este o etapă confidențială și obligatorie a procedurii disciplinare în cadrul căreia se stabilesc faptele și urmările acestora, împrejurările în care au fost săvârșite, precum și orice alte date concludente din care să se poată aprecia asupra existenței sau inexistenței vinovăției persoanelor vizate”.

Magistraţii judecătoriei Vaslui au dispus vineri, 19 iunie, înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, în cazul celor şapte tineri din localitatea vasluiană Văleni, care au violat ore în şir o elevă navetistă, până când aceasta şi-a pierdut cunoştinţa.

În ziua de 10 noiembrie 2014, în jurul orei 19,00, victima s-a întâlnit în municipiul Vaslui cu doi dintre tineri, care s-au oferit să o conducă acasă cu maşina. Cei doi tineri au mers cu autoturismul pe un câmp din apropierea localităţii Văleni, unde şi-au mai chemat alţi patru prieteni care au întreţinut raporturi sexuale cu victima împotriva voinţei acesteia. Ulterior, tinerii s-au deplasat pe un alt câmp, din apropierea localităţii Moara Domnească, unde a mai fost chemat un tânăr care a forţat victima să întreţină raporturi sexuale. (ZCH NEWS)

Articolul precedentA vrut să scape de păduchi şi şi-a dat foc la casă!
Articolul următorEugen Ţapu-Nazare: “Codul fiscal – incapacitatea Guvernului de a-l implementa”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.