politie frontiera masina 02Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Fălciu au depistat trei bărbați care desfășurau activități de pescuit într-o amenajare piscicolă folosind unelte interzise prin lege, se precizează într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

În data de 17 aprilie, în jurul orei 4:00, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Fălciu care supravegheau frontiera de stat a României cu ajutorul aparaturii mobile de supraveghere pe principiul termoviziunii, au observat, pe direcția localității de frontieră Cârja, într-o amenajare piscicolă amplasată la aproximativ un Km de râul Prut, două persoane care pescuiau cu o unealtă tip plasă, dintr-o barcă pneumatică.

„În continuare un echipaj din cadrul aceluiași sector a oprit pentru control un autoturism marca Audi, înmatriculat în Suceava, în care se aflau persoanele observate de lucrătorii noștri la pescuit. În urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt trei cetățeni români cu vârste cuprinse între 30 și 44 de ani, domiciliați în municipiul Huși. În urma controlului efectuat asupra autoturismului au fost descoperite două lansete, șase mulinete, șapte forface cu greutăți din plumb, două plase de pescuit de tip monofilament, o barcă de cauciuc, două vâsle, o pompă și cantitatea de 25 kg pește (17 kg specia plătică și 8 kg specia caras). Colegii noștri au ridicat uneltele de pescuit și accesoriile acestora în valoare de 600 lei, în vederea confiscării, și au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui, icrelor ori produselor din peste obținute din pescuit și producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasa de tip monofilament”, a declarat purtător de cuvânt al STPF Vaslui, inspector de poliție Irina Mirică.

Cantitatea de 25 kg de pește a fost predată administratorului Fermei piscicole Vădeni, aparținând AJVPS Galați. (ZCH NEWS)

Articolul precedentNEAMŢ: Lansare de carte şi recital cameral la Biblioteca „Kirileanu”
Articolul următorIAŞI: Înjuratul, urlatul şi muzica tare, sancţionate de jandarmi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.