0:00

VASLUI: 13 afgani şi 2 sirieni prinşi la graniţă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn ultimele 24 de ore (12 – 13 aprilie), polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși și Berezeni – jud. Vaslui au depistat în zona de responsabilitate 15 persoane, cetățeni afgani și sirieni, care au încercat să intre ilegal în România peste râul Prut, se precizează într-un comunicat de presă al ITPF iaşi, citat de Agerpres.

În data de 12 aprilie a.c., în jurul orei 8:00, în cadrul unei acțiuni de colaborare cu autoritățile de frontieră din Republica Moldova, polițiștii de frontieră români au fost informați că există posibilitatea ca mai multe persoane să încerce să treacă râul Prut și să intre pe teritoriul României. Astfel, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși – jud. Vaslui au procedat la desfășurarea unei acțiuni specifice, în urma căreia au descoperit, la marginea localității de frontieră Chersăcosu, în apropierea râului Prut, 13 persoane (cinci bărbați, două femei și șase copii) de origine afro-asiatică.

„Lucrătorii noștri au procedat la legitimarea persoanelor, ocazie cu care au constatat că aceștia nu vorbesc limba română și nu posedă documente de identitate asupra lor, motiv pentru care au fost conduși la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Huși în vederea stabilirii identității și efectuării cercetărilor. În urma verificărilor specifice efectuate, cu sprijinul autorităților din Republica Moldova și din declarațiile persoanelor, polițiștii de frontieră au stabilit că aceștia sunt cetățeni afgani, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, iar copiii care-i însoțeau au vârste cuprinse între 2 și 6 ani și că au trecut râul Prut cu ajutorul unei bărci pneumatice cu intenția de a ajunge într-o țară din Spațiul Schengen”, se menţionează în comunicatul ITPF Iaşi

Tot pe 12 aprilie, în jurul orei 20:30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Berezeni — jud. Vaslui au observat cu ajutorului aparaturii cu termoviziune, două persoane care se deplasau dinspre malul râului Prut spre interiorul țării. Cele două persoane au fost depistate în apropierea localității de frontieră Vetrișoaia, iar în urma verificărilor s-a stabilit că sunt cetățeni sirieni în vârstă de 39 și 40 ani, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Republica Moldova, cu intenția să ajungă în Germania. În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au întrerupt călătoria persoanelor în cauză, cărora le-au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat și le-au predat autorităților de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor. (ZCH NEWS)

Articolul precedentIAŞI: Mii de persoane la slujba de la Catedrala Mitropolitană
Articolul următorParchetul Capitalei cere sprijinul nemţenilor în cazul sirianului din portbagaj
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.