reclama autocenter

Pauza de vitaminizare si hidratare

Vasile Miriuță a implementat metode nemţeşti de pregătire la Ceahlăul. Accentul este pus pe pregătirea fizică. În pauzele generate de întreruperile jocului, antrenorul își cheamă, pe rând, elevii la margine pentru vitaminizare. Tehnicianul trăiește intens fiecare fază, dă indicații pe tot parcursul meciului și-i încurajează pe jucători cu îndemnuri de genul: ”Hai, copii!”

– Mulțumit de evoluția echipei sau de scor?

– Și de evoluția băieților, dar și de scor, care putea fi mai mare la pauză. În repriza a doua, am jucat mai descătușați și scorul putea fi mai mare. La fel, la pauză, dacă concretizam câteva situații, stăteam mai liniștiți în repriza a doua, dar nu mai trăiam la intesitate meciul. Vreau să-mi felicit jucătorii, pentru că a ieșit ce ne-am dorit.

– V-a fost teamă de acest joc?

– N-a fost vorba de teamă, pentru că, le-am spus și băieților, dacă vor juca la fel ca în prima etapă, cu determinare și răutate, în sensul pozitiv, atunci batem pe oricine. Am pregătit meciul, împreună cu colaboratorii mei și știam că, dacă ne facem jocul, nu vom pierde. Asta mă mulțumește: determinarea cu care jucăm, presingul, agresivitatea pe care o arătăm în joc. Trebuie să rămânem modești, cu capul pe umeri și să fim la fel de muncitori în continuare. Despre mine, ce să spun? Ăsta sunt eu. La fel am fost și ca fotbalist: am trăit fiecare fază pe care am jucat-o, fiecare gol și mi-a plăcut întotdeauna să câștig. Așa sunt și acum. Mă bucur pentru fiecare gol, pentru fiecare fază.

– Ați avut și un gol anulat. Aveți ceva de reproșat arbitrajului?

– Niciodată nu o să mă auziți că voi comenta arbitrajele. Sunt alții care analizează prestațiile. Sunt foști arbitrii de renume, care se pricep mai bine. Eu sunt antrenor și atât.

– Ați preluat ceva din ritualurile Stelei, implementate de prietenul dv. Laurențiu Reghecampf?

– Așa se procedează în Germania. Ne strângem pe teren, în cerc, şi ne felicităm unii pe alţii. Aşa-i corect, asta înseamnă o echipă. Fiecare trebuie să ştie că omul de lângă aleargă şi pentru el, că e nevoie de colaborare şi de sacrificiu, de spirit de echipă. De aceea ne felicităm pe teren, imediat după joc. În rest… am rămas prieten cu Laurențiu.

– Jucătorilor, ce le dați la marginea terenului când jocul e întrerupt?

– Câteva vitamine. Încercăm și noi să-i ajutăm pe jucători, cum putem. Nu sunt vitamine interzise! Apoi, îi hidratăm. Este asta ceva special? Eu spun că este normal, pentru efortul pe care îl depun. Puneți la socoteală că sunt metode moderne de a depista substanțele interzise în corpul sportivilor, iar lista de substanțe interzise este una foarte mare. Noi folosim vitamine și atât.

– Cât de importante sunt aceste vitamine?

– Nu asta e cel mai important, mai mult contează mintea la fotbal. Este mai important să ai mintea limpede şi să gândeşti corect decât să iei vitamine.

– L-ați înlocuit pe Cânu, care a șchiopătat puțin la înlocuire. Este vorba de o accidentare gravă?

– Cânu avea din meciul cu Steaua o lovitură primită, care l-a împiedicat acum să termine meciul. Am văzut că-l jenează și l-am întrebat dacă merită să riscăm. Nu avea rost, mai cu seamă că Ichim, cel care l-a înlocuit, a jucat fără greșeală. Am mai spus-o: eu am în echipă 23 de titulari. Nimeni nu este titular sau rezervă de drept. Ei trebuie să se aștepte oricând să joace.

– Sunteți mulțumit de pregătirea fizică a jucătorilor?

– În mare parte, da. Eu, din câte știu, la ora actuală, suntem la 75% din capacitatea fizică. Nu spun că vom ajunge la 100%. Vreau să spun că este loc de pregătire și, treptat, sper să ajungem la un 99,99%.

– Vă așteaptă Clujul în etapa viitoare. Va fi mai greu?

– Cu siguranță! Ne vom bucura de victorie doar o zi, după care vom uita totul. Vom începe de la zero și vom face totul să obținem un rezultat bun la Cluj. De aceea le-am dat jucătorilor o zi liberă, să o petreacă alături de famile, pentru că au tot dreptul să guste din victoria contra Brașovului, dar apoi trebuie să ne punem pe treabă, să obținem maxim din jocul cu Clujul.

– Față de meciul contra Stelei, credeți că, pe ansamblu, echipa a crescut în valoare?

– Ceahlăul crește de la meci la meci. Vreau să fim și mai agresivi. Vom juca la victorie, așa cum v-am spus, fiecare meci, indiferent de adversar. Doar așa vom progresa.

– Suporterii au fost în număr mai mare, decât la prezentarea echipei. Credeți că se datorează evoluției din meciul cu Steaua?

– Da, poate. Suporterii au fost minunați și cred că vor veni și mai mulți pe stadion, dacă vom avea rezultate. Vreau să le mulțumesc, pentru că au fost alături de noi și în momentele noastre mai puțin bune.

a consemnat C. SOROCEANU

Articolul precedentNegocieri politice consfințite prin organigramă: ”NE-O FĂCUT!”
Articolul următorBani de la judeţ pentru Casa “Ioachim” Roman

2 COMENTARII

  1. Bravo Vasile,pt modestia,pregatirea si profesionalismul de care dai dovada!Deja se vede o siguranta in joc dublata si de o mai mare capacitate la efort.Echipa „creste”.Sunt ferm convins ca la sfarsitul campionatului,jucatorii si conducerea vor avea „rau de inaltime”.

Comments are closed.