Vasile Miriuta si-a laudat elevii

Tehnicianul principal al Ceahlăului și-a lăudat jucătorii, după meciul încheiat la egalitate cu Petrolul, scor 1-1. Miriuță a spus despre ei că ”sunt cei mai buni din România”, trăgând astfel un semnal de alarmă selecționerului Victor Pițurcă, cel care a fost criticat în dese rânduri de diverși oameni de fotbal, că nu convoacă cei mai în formă jucători la echipa națională.

– Ceahlăul este neînvinsă de patru etape. Cum ați caracteriza jocul cu Petrolul?

– Sunt foarte mulțumit după acest meci. Petrolul este una dintre cele mai bune echipe la ora ctuală din România, o formaţie care ne-a dominat în prima repriză, când am suferit. Am avut și șansă. Părerea mea este că în a doua repriză am ieșit și noi la joc, am avut două-trei situații de a marca, am marcat un gol frumos și sunt mulțumit de rezultat.

– E greu pentru Ceahlăul să câștige în deplasare?

– Nu e greu, dar noi am jucat în deplasare, până acum, la Steaua, Universitatea Cluj și la Petrolul. Steaua și Petrolul sunt cele mai bune echipe din România, dar o să vedem pe viitor, să încercăm să câștigăm. Repet, eu sunt foarte mulțumit de acest punct.

– Ați spus înainte de acest meci că aveți cei mai buni atacanți din Liga I. Golubovic a marcat la singurul șut pe poartă. Este acest gol o expresie a pragmatismului nemțesc?

– Jucătorii mei sunt cei mai buni din România. Am încredere mare în ei. Sunt jucătorii mei și au demonstrat-o și astăzi că se ajută între ei. Dacă Jula n-a marcat, a marcat Golubovic un gol frumos și, ca să zic așa, ei și-au făcut datoria astăzi.

– S-a văzut pe imaginile televiziunilor, într-o pauză de hidratare jucătorii își luau vitaminele, iar apoi a venit golul. S-a nimerit?

– Da, așa s-a nimerit. Jucătorii au crezut în ei. La pauză le-am spus că se poate înscrie, cu mai mult curaj și într-adevăr, am jucat mai curajos în repriza a doua, am marcat un gol fumos, care ne-a adus un punct.

– Petrolul cum vi s-a părut?                   

– O echipă foarte bună. Sincer! Au un antrenor foarte bun, care îi așează bine în teren, au forță ofensivă și le doresc din suflet calificarea în cupele europene.

– Ați fost coleg cu Cosmin Contra la școala de antrenori. Nu v-a cerut secretul vitaminelor?

– Nu. Știe ”Guriță” să-i pregătescă bine pe fotbaliștii lui.

– Vă așteaptă încă un meci greu, cu Oțelul, etapa viitoare, la Piatra Neamț.

– Au nouă puncte, după câte știu. Au câștigat un meci foarte greu, cu FC Brașov, dar pe noi ne interesează mai puțin problemele lor. Ne gândim la noi să facem un meci foarte bun, sâmbătă și să avem și noi 5.000 – 6.000 de spectatori, care să încurajeze echipa, cum au făcut-o și meciul trecut.

– După aceste etape, vă surprinde clasamentul Ligii I, cu echipa din Botoșani pe locul doi?

– S-au jucat numai cinci etape. Steaua, Astra, Pandurii, Petrolul joacă în cupele europene, iar noile promovate vin cu entuziasmul lor. Nu mă surprinde, dar s-au jucat numai cinci etape. Vom vedea la sfârșitul campionatului fiecare echipă pe ce loc va fi.

– Ceahlăul până unde va urca?

– Eu îmi doresc din suflet să ajungem cât mai sus, de la joc, la joc, să creștem și să adunăm cât mai multe puncte. Ăsta e principalul lucru pe care îl urmărim.

– Sunt mulți care vă invidiază în legătură cu vitaminizarea jucătorilor. E bine că se acordă o importanță mare Ceahlăului?

– Nu. Cred că nu ni se acordă importanță și e mai bine așa. Noi suntem o echipă modestă, în creștere, cu jucători buni, care și-au dat și ei seama că în cazul în care au o pregătire bună, seriozitate și disciplină tactică, pe care au demonstrat-o, de două luni, de când sunt aici, putem să facem lucruri bune la Piatra Neamț.

Cristi SOROCEANU

Articolul precedentCUVÂNT DE ÎNVĂȚĂTURĂ SPIRITUALĂ AL ZILEI
Articolul următorSancţiuni de week-end

3 COMENTARII

  1. Nea` Soroceanu ce tot insisti pe vitamine,parca te-ai angajat la Pro(sti)sport,s-au Cancan,jucatorii Ceahlaului sunt „dopati”cu incredere in fortele lor de catre staff-ul tehnic.(punct)

  2. Bine,Vasile! Asteptam si victorii in deplasare,nu doar egaluri. Sunt sigur ca vor veni. Cat de curand!!!!!

  3. Sincere Felicitari Miriuta !
    Sa mergem in ritmul asta si Europa ne asteapta.
    Cred ca a venit timpul anul asta sa batem si noi Dinamo, nu ? 🙂
    Daca ai sa reusesti sa motivezi echipa la fel la fiecare meci ai sa ajungi antrenor mare.

Comments are closed.