reclama autocenter

DSC_7064[1]Liberalii își lansează sâmbătă, 19 martie, candidații din județul Neamț. Înainte de marea lansare, de la Cinema Dacia Panoramic, vicepreședinții Alina Gorghiu și Vasile Blaga, împreună cu cei doi candidați de pe plan local – Dragoș Chitic, pentru funcția de primar al municipiului Piatra Neamț, și Mugur Cozmanciuc pentru cea de președinte al Consiliului Județean (CJ) Neamț, au participat la o conferință de presă, de la ora 10.00, la sediul PNL din Piatra Neamț. „Vă vom prezenta Programul Neamț 2020, pentru că este timpul ca județul să treacă la stadiul de dezvoltare și să fie model de bună practică pentru întreaga țară”, a declarat Mugur Cozmanciuc în deschiderea conferinței de presă.

Candidatul la Primăria Municipiului Piatra Neamț, Dragoș Chitic, a menționat importanța pe care acest program o are pentru dezvoltarea urbei: „Eu mă voi axa pe programul Piatra Neamț 2020, pentru că reprezint această comunitate. Județul are nevoie de dezvoltare și de o administrație liberală și se simte din plin acest lucru. În decembrie 2014 am preluat funcția de primar interimar cu un proiect – Normalitate în administrație, lucru de care orașul avea nevoie. Am plecat de la ideea că un primar este persoana care trebuie să fie în mijlocul oamenilor și nu deasura lor. Misiunea unui primar este de a aborda fiecare problematică a unei comunități locale și să găsească soluții pentru toate problemele. Nu am ignorat nici nemulțumirile mai mici, cum ar fi iluminatul public, spațiile verzi și locurile de joacă și nici problema câinilor comunitari”.

După problemele de impact mai mic asupra comunității locale, actualul primar interimar a amintit și de cele cu mult mai importante: „Este nevoie de o fiscalitate prietenoasă pentru cetățeni și mediul de afaceri și de dezvoltarea comunității. Un primar trebuie să dea dovadă și de viziune. Suntem pregătiți cu un program clar pentru 2016-2020, care să ducă la dezvoltarea comunității. Sprijinul mediului de afaceri e important pentru că generează locuri de muncă, de aceea ne-am propus înființarea unui incubator de afaceri, completat cu un parc industrial, care să ducă la crearea a câtorva mii de locuri de muncă. De-a lungul celui un an și patru luni de când conduc primăria, am constatat că cel mai bun mijloc de a afla nevoile comunității sunt consultările cu oamenii și implicarea acestora în luarea deciziilor. Este importantă, totodată, și o colaborare cu cei din conducerea CJ Neamț, lucru care, din păcate, nu se întâmplă acum. Sunt proiecte care pot fi făcute doar în parteneriat”.

Pentru că a fost votat de colegii din partid să fie candidatul liberalilor la funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț, Mugur Cozmanciuc a spus: „PNL va câștiga așa cum a câștigat de fiecare dată, când PSD a încercat prin abuzuri să înlăture tot ce înseamnă normalitate. PNL va defini o administrație liberală la nivelul orașelor și în fruntea Consiliului Județean . Vor face ca acest județ să cunoască normalitatea și dezvoltarea, cele două atribute pe care le dorim pentru acest județ. Nu este normal ca, în acest județ, PSD să ocupe fiecare poziție în mod abziv, iar de acolo să dezvolte mecanisme ca baronii să-și atingă interesele. Prioritară pentru noi este autostrada care să lege Moldova de Transilvania și dezvoltarea infrastructurii județului. E anormal să nu ajungi de la Piatra Neamț la Bacău în jumătate de oră”.

Reducerea decalajului dintre Moldova și Ardeal, prioritatea PNL

Alina Gorghiu a vorbit despre importanța dezvoltării regiunii de Est a țării, care a rămas cu mult în urma Ardealului, de exemplu: „Suntem într-un turneu de lansare prin țară. Am fost la Brăila și Prahova, iar mâine vom merge la Vaslui. Are menirea de a face publice candidaturile, pe care PNL și le asumă pentru fiecare județ, și programele de gurvernare locală. Miza lansării candidaților în Moldova e foarte importantă pentru PNL, plecând de la miza mea persornală, de natură afectivă, pentru că sunt moldoveancă și vreau să scăpăm de culoarea roșie din Moldova, și ajungând la reducerea decalajelor între Ardeal și Moldova. E important ca și regiunea Moldovei să intre pe un făgaș de normalitate, să aibă infrastructură, locuri de muncă, cifră importantă de afaceri a firmelor de aici, așa cum sunt în Ardeal”.

Aceasta a insistat pe imporanța prezentării programelor de guvernare din timp, astfel încât electoratul să aibă cum să le analizeze și să-și formeze propria părere, urmând să-și exercite votul în cunoștință de cauză. „Obligația partidului este să-și lanseze candidații în timp util, iar candidații să-și lanseze un program de guvernare locală, lucru care se întâmplă doar la PNL. Lansarea în ultima secundă este o sfidare la adresa electoratului, lucru care veți constata că se va întâmpla cu vârf și îndesat în România”, a spus Alina Gorghiu.

Vasile Blaga: „Social-democrații au ajuns la concluzia că, dacă Moldova e bazin de vot pentru ei, nu trebuie să facă mare lucru pentru cei de aici”

Vasile Blaga a insistat pe dezinteresul demonstrat până acum, de PSD în legătură cu dezvoltarea regiunii de Est a țării. „25 de ani de amdinistrație PSD în Moldova a făcut ca această regiune să fie cea mai săracă din țară. Social-democrații au ajuns la concluzia că, dacă Moldova e bazin de vot pentru ei, nu trebuie să facă mare lucru pentru cei de aici, același lucru întâmplându-se și în Oltenia. După 15 ianuarie, când am început lansarea candidaților, am început din Moldova, de la Galați. Venim de fiecare dată cu oameni foarte serioși și aplicați. Mă bucur că Mugur a fost votat pentru a candida la Consiliul Județean. Organizația de la Neamț arată mai bine decât vara trecută, când am fost aici”, a spus Vasile Blaga în cadrul conferinței de presă.

Acesta a continuat insistând pe ideea lansată de Mugur Cozmanciuc cu privire la autostrada care să lege Moldova de Transilvania: „Obligația noastră este de a sprijini un guvern liberal, care să dezvolte infrastructura națională. Într-o sută de ani nu s-a reușit să lege, prin proiecte mari, măcar cele trei mari regiuni ale țării. Dacă nu se va face, va fi și vina Guvernului de la București. Diferența de dezvoltare dintre Ardeal și restul provinciilor crește, din nefericire, și trebuie să schimbăm acest lucru”.

Andreea AMARIEI

Articolul precedentVreți să vă faceți bugetar? Locuri de muncă în Bacău, Botoșani, Suceava, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui
Articolul următor5 sortimente de apă plată și de izvor, neconformă pentru consum. Aveți grijă ce cumpărați
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. oameni foarte seriosi – traseisti gen leoreanu e la Roman
    gogosi peneliste
    baroni veti si voi cu duiumul bre
    E anormal să nu ajungi de la Piatra Neamț la Bacău în jumătate de oră”. – poate vreti autostrada pana la BC… aiureli – nu este autostrada B – BC si voi vreti de la kiatra la bacau?
    concluzia: pe cine prostiti voi ???

Comments are closed.