reclama autocenter

audiente tg

• la audiențe, deocamdată

Dat fiind că primarul Daniel Harpa se bucură (din nou) de niște zile din concediul la care are dreptul conform legii, locul i-a fost luat de city-manager, inclusiv în ce privește primirea cetățenilor târgoveți în audiență. Ieri, marți, 12 august, de ziua anunțată pentru audiențe în cadrul Primăriei Târgu Neamț, s-au prezentat în sala de ședințe șase persoane. Ele au fost întâmpinate și ascultate de city-managerul Vasile Apopei și Elena Pupăzan, șefa Compartimentului Taxe și Impozite a primăriei. City-managerului Apopei nu i-a luat mult să intre serios în rolul de primar și s-a apucat de treabă, de parcă s-ar pregăti el pentru ceva-ceva în sensul acesta și-ar avea nevoie de experiență acumulată. Sau poate doar n-a vrut să aduă reproșuri din partea primarului, la întoarcere…

Una dintre persoanele înscrise la audiențe i s-a plâns lui Vasile Apopei de faptul că are mai multe restanțe la primărie, la taxe și impozite, și ar dori scutire de la ele. Șefa peste Taxele și Impozitele Târgului i-a explicat că nu mai poate primi scutiri din moment ce i s-au mai aprobat astfel de facilități în anii trecuți. Femeia s-a mai plâns și că, din cauza acestor restanțe, i-au fost blocați banii de salariu de pe card. Până la urmă city-managerul i-a cerut femeii să mai depună o cerere către primărie, urmând ca cei din Consiliul Local să aprobe (sau nu) doleanța ei.

Un bătrân a cerut primăriei un ajutor de lemne pentru la iarnă. Vasile Apopei i-a promis acest ajutor, urmând ca lemnele să-i fie livrate la momentul oportun.

Un domn, cu un dezvoltat simț civic, a adus la cunoștina autorităților locale faptul că pe strada Nemțișor sunt depozitate gunoaie pe un teren, iar asta ”atrage câini comunitari, mizerie, mirosuri nedorite și chiar pericol pentru copii”. Tot acesta i-a atenționat pe cei din conducerea orașului că digul de pe râul Ozana este distrus de tinerii care vin la scăldat și care își construiesc propriile diguri, pentru a opri apa și pentru a mări capacitatea ”piscinei” improvizate în Ozana. City-managerul Vasile Apopei a promis că va discuta cu șeful de la Apele Române despre asta. S-a arătat destul de îngrijorat de cele aflate: „Acest caz e de dosar penal. Vom lua toate măsurile ce se impun”, a spus el.

O țigancă, și ea venită în audiență, i-a cerut lui Apopei o mașină de prundiș, ca să-și acopere niște găuri din curte. Și această dorință a fost îndeplinită de city-manager.

Ciprian Traian STURZU

Articolul precedentFlorin Marin descrie revirimentul Ceahlăului: ”Meritul este al echipei”
Articolul următorDirecția pentru Cultură Neamț are director indisponibil