Astăzi, 1 octombrie, de Ziua Internațională a Vârstnicilor, bătrânii de la Centrul Social Pietricica au sărbătorit ziua lor prin cântece, o petrecere cu meniu special și multă voie bună. Pentru a aduce o rază de bucurie în sufletele beneficiarilor aflaţi aici, conducerea centrului a pregătit un program special pentru ziua lor. Au venit să le ureze „La mulți ani!” și numai lucruri bune, primarul orașului Piatra Neamț, Dragoș Chitic, Ana Berea, directorul Direcției de Asistență Socială, copiii de la grădinița „Veronica Filip” și, surpriza zilei, Draga Olteanu Matei. Cel care cunoaște cel mai bine nevoile bătrânilor, Gheorghe Munteanu, directorul Centrului Social Pietricica, le-a urat pensionarilor viață lungă și multă sănătate:

„Cu multă satisfacție și bucurie sărbătorim astăzi Ziua Internațională a Persoanelor în Vârstă, categorie din care fac și eu parte. Azi vă rog să fiți zâmbitori, să fiți veseli pentru că este ziua noastră. Să nu văd pe nimeni trist pentru că v-am pregătit un program special, pentru că meritați acest lucru. Trebuie să ne bucurăm că am ajuns la o vârstă înaintată, pentru că mulți își doresc, dar nu reușesc pentru că așa este viața. Trebuie să ne bucurăm că suntem aici, într-unul dintre cele mai bune centre sociale din țară și trebuie să ne bucurăm de viață”.

Primarul Dragoș Chitic a mulțumit, de asemenea, vârstnicilor pentru înțelepciunea lor și pentru generațiile construite cu multă muncă: „Vă mulţumim pentru ceea ce ne-ați arătat, învățat, pentru munca depusă, experiența împărtășită și grija pe care ne-ați purtat-o în fiecare moment al vieții noastre. Pentru toate acestea, vă respectăm și vă prețuim! Să aveți o viață liniștită, multă sănătate și să ne fiți alături în construirea viitorului pe care ni-l dorim”.

Bătrânii s-au bucurat apoi de recitalul copiilor de la grădinița Veronica Filip și de mult așteptata Draga Olteanu Matei. Evenimentul s-a încheiat cu un prânz festiv la care au participat, în haine de sărbătoare, toate persoanele cu părul grizonat din Centrul Social Pietricica. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentScandalul Volkswagen – decizie radicală a RAR
Articolul următorŞofer începător, două victime şi un gard dărâmat
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.