draganesti scoala

* profesorul Vasile Predoaia, spune că demisia pe care a înaintat-o în urmă cu două săptămâni a fost una „comandată”, pe motiv de culoare politică

* „Eu am fost la PD și acum s-a ales între un profesor care este în PSD și unul care este la liberali. Mai am un an până ies la pensie și vreau să-l ajut pe noul director cu experiența pe care am acumulat-o în toți acești ani”, a declarat Vasile Predoaia

”Domnu´ Trandafir” și blestemul ciumei politice s-au întâlnit joi, 6 ianuarie, în prezența prof. Viorel Stan, inspector școlar general al IȘJ Neamț. În urmă cu două săptămâni, ziarul „Ceahlăul”, marcă înregistrată, prezenta cazul profesorului Vasile Predoaia, care a fost director al Școlii Gimnaziale din localitatea Drăgănești vreme de 33 de ani. Acesta a declarat pe 28 ianuarie că și-a înaintat demisia la inspectorat, din motive personale. Acum, când i-a fost aprobată cererea de demisie subliniază că demisia nu a fost chiar benevolă.

„Eu am fost la PD și acum s-a ales între un profesor care este în PSD și unul care este la liberali. Mai am un an până ies la pensie și vreau să-l ajut pe noul director cu experiența pe care am acumulat-o în acești ani. Inspectorul știa din capul locului cine o să vină în locul meu. S-a știut de la bun început, iar demisia mea a venit pe fondul schimbărilor politice”, a declarat Vasile Predoaia.

De ce nu a fost lăsat să-și încheie cariera cu fruntea sus? Nu știm. Poate că și aderarea domnului profesor la politichie nu a fost cea mai inspirată mișcare. Omul nu poartă ranchiună nimănui și spune că singurul an care i-a mai rămas până la pensie vrea să-l petreacă în liniște departe de tendințele unui învățământ în continuă schimbare.

„Eu pot să spun că înainte de a se pregăti schimbarea mea au fost două persoane trimise să facă cursuri de pregătire în managementul calității. Din cele două, a fost aleasă, pentru funcția de director cu delegație, cea care este la liberali, doamna profesoară Cristina Onofrei. Prin martie ar trebui să fie concursul și în toamnă numirea”, a adăugat prof. Predoaia.

De la ISJ, strângeri prietenoase de mână

De la IȘJ Neamț, schimbarea a fost doar o formalitate, „dorința” fostului director fiind îndeplinită cu strângeri prietenoase de mână.

„Luni, 3 februarie, Consiluiul de Administrație al IȘJ Neamț a constatat cererea de demisie depusă de prof. Predoaia și a procedat la schimbarea din funcție cu profesoara Cristina Onofrei. Aceasta îndeplinește toate condițiile conform Legii Educației Nr.1. A fost numită cu delegație până la 31 august 2014”, a declarat Viorel Stan.

Din partea Inspectoratului, la momentul oficial al schimbării, joi, 6 ianuarie, a fost prezentă prof. Elena Preda, inspector de specialitate. Aceasta a spus că momentul a fost unul încărcat de emoție, în care s-au spus cuvinte frumoase, ceea ce ne lasă de înțeles că acolo va domni pacea și liniștea.

Pe site-ul Primăriei Drăgănești, potrivit unei analize a anului școlar 2010-2011, la școala gimnazială, actuala directoare apare cu referințe bune.

„La activităţile artistice s-a obținut locul I la concursul județean cu formația de dansuri populare (instructori Onofrei Cristina și Trofin Laura). Dacă analizăm activitatea pe obiecte e de remarcat activitatea prof. Onofrei Cristina, care la lb. română lucrează mult dar şi de calitate încât şi elevii mediocri şi-au însuşit baremele minime de promovare. În paralel cu programa se abordează comemorarea unor evenimente naţionale istorice, literare. Se insistă pe pregătirea suplimentară pentru admitere, la clasa a VIII-a.

Această activitatea ar putea să o ajute sau nu pe doamna profesoară în fixarea scaunului de director, având în vedere că, acum, selectarea funcțiilor în școli se face după un barem simplu: culoarea și delegația.

Marian TEODOROF

1 COMENTARIU

Comments are closed.