”Vânătorii”din trupa unui cunoscut primar au încercat să intimideze pădurarii cu focuri de armă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn incident, care nu face decât să confirme legătura trainică și tradițională dintre român și codru, s-a petrecut, la vreme de seară, în week-end, în pădure, pe cărarea dintre Schitul Daniil Sihastru și Mănăstirea Sihla. Doi angajați ai Ocolului Silvic Bisericesc Neamț, care știu cu ce se ocupă bărbații patriei de când a început boncănitul cerbilor, s-au întâlnit cu doi români, pașnici, care admirau vietățile pădurii. Și ca să le poată vedea mai bine, aveau la ei dispozitive de observare cu infraroșii  și o lunetă. Iar pentru cazul nefericit, în care animalele nu ar fi apreciat la adevărata valoare, comportamentul lor prietenos și-au luat și o armă, și un briceag. Pentru autoapărare, evident.

Știind cu ce fel de oameni au de-a face, angajații ocolului silvic i-au somat pe indivizi și au tras un foc de avertisment. Răspunsul a venit, tot armat.

”În urma somării de a sta pe loc, pădurarul a executat un foc de armă de avertisment, în plan vertical”, a declarat agentul Dimitrie Mocanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț. ”La scurt timp, una din cele două persoane a ripostat și a tras cu arma de vânătoare două focuri la intervale foarte scurte, probabil în plan vertical, fără a exista victime omenești sau distrugeri de bunuri după care s-au îndepărtat în desișul pădurii. În alergare, persoanele în cauză au abandonat mai multe bunuri care au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor”.

”Bunurile” erau obiectele enumerate mai sus, aflate într-un rucsac, plus două haine de camuflaj. Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru braconaj și uz de armă, deocamdată cercetăruile făcându-se in rem, până la identificarea suspecților. Suspecți despre care cunoscătorii spun că ar face parte din trupa de vânătoare a unui cunoscut primar din zona Târgu Neamț.

C.M.

 

Articolul precedentAnti-Bribery Synergy: În ce spitale din Regiunea Nord-Est se solicită bani sau atenţii
Articolul următorPeste 800.000 lei din evaziune fiscală recuperați de polițiștii nemțeni